Uzun lafın kısası: 4 ay

Askerliğin 12 aya indirileceğini açıkladı. Kısa dönem adayları da Meclis'e dilekçe yağdırdı: 6 ay değil 4 ay askerlik yapalım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2013 Güncelleme 19 Ekim 2013, 02:38
Uzun lafın kısası: 4 ay

İÇİNDEKİLER

Türkiye, askerlik süresinde tarihi bir karara tanıklık etti. Genelkurmay Başkanlığı ve Hükümet, uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi yönünde hazırlık başlattı. İşte bu kararın hayata geçirilmesi için gün sayılırken kısa dönem adayları da devreye girdi. TBMM Dilekçe Komlisyonu'na kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesi için başvuru yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili ilk imzayı atan isim ise Samet Devir oldu.

YETERLİ SAYIDA OLURSA
İmzalı dilekçesini Dilekçe Komisyou'na gönderen Devir, şimdiden büyük destek gördü. Kısa dönem adayları, "6 ay olan askerlik süresi de 4 aya indirilsin. Umarım bu yönde bir karar hem Genelkurmay hem de Hükümet yetkilileri tarafından incelenmeye alınır" dedi. Yeterli sayıda imza olması halinde kısa dönem askerlik süresinde de indirime gidilmesi öngörülüyor. Bu arada CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de geçtiğimiz haftalarda kısa dönem askerlik süresinin 4 aya indirilmesi için kanun teklifi vermişti.

SAFAK 15 HEYECANI
Askerlikle ilgili kanun tasarısı yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Kararın yasalaşmasıyla birlikte çok sayıda asker, erken terhisten yararlanacak. Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Düzenleme bayramran sonra yapılacak. İnşallah önümüzdeki ayran itibaren de bu süreyi dolduranlar terhis edilecek. Yeni askere gidenler de 12 ay üzerinde gitmiş olacak" demişti.