Kışlada büyük sevinç

Başbakan Erdoğan'ın 'Askerlik 12 aya inecek' sözü, yüz binlerce askerde büyük mutluluğa neden oldu. Bazı askeri kaynaklar, terhislerin 1 hafta içinde başlama ihtimaline dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2013 Güncelleme 05 Ekim 2013, 01:14
Kışlada büyük sevinç

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "12 aya inecek" dediği askerlik süresinin kısaltılması için çalışmalarda sona gelindi. Yasa çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, düzenlemenin en kısa sürede TBMM'ye geleceğini söyledi. 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin 12 aya ineceği kesinleşti.

CHP DE DESTEK VERDİ
TİKA'nın açılışlarına katılmak üzere Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin "askerlik süresinin kısaltılmasına" ilişkin sorusu üzerine, bu konuda hükümet ile Genelkurmay Başkanlığı arasında mutabakat sağlandığını söyledi. Bozdağ, "Askerlik süresine ilişkin düzenleme detayları yasa ile belli olacak, yasa da en kısa sürede Meclis gündemine getirilecek" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ise "Askerlik süresi ile ilgili bir düzenleme var. İnşallah en yakın zamanda gündeme gelecek. Yeter ki muhalefet bu işleri engellemeye kalkmasın. Muhalefet toplumun beklediği yasaları bir an önce çıkarmakta hükümete yardımcı olduğu takdirde askerlik ile ilgili düzenleme iki gün komisyon aşaması, iki günde genel kurul aşaması, bir hafta içinde çıkabilir" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İmkan varsa, askerlik süresi kısaltılır" diyerek destek verdi. Bazı askeri kaynaklar, terhislerin 1 hafta içinde başlayabileceğini söyledi.

EVİNDEN UZAK 650 BİN ASKER
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 650 bin askerin olduğu belirtildi. Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri olmak üzere üç ana kuvvetten oluşan Türk ordusunun çok etkin olduğuna dikkat çekildi. Son yapılan araştırmalara göre, Türk ordusu, toplam asker sayısı bakımından dünyanın 7. ve NATO'nun 2. kalabalık ordusu.

ASKERLİK KALKABİLİR
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avcılar'da bir camii açılışına katıldı. Askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili ise şu açıklamayı yaptı: Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. 9-10 aydır memlekette şehit haberleri gelmiyor. Terör artık unutulmaya başlandı. Profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki de zorunlu askerliğin tamamen kalkması da düşünülebilir...