Partim isterse aday olurum

Erdoğan, Cumhurbaşkanlı ğı seçimini değerlendirdi: Kesin kararım yok. Partim görev verirse aday olurum. Vakti gelince konuşulur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 02:23
Partim isterse aday olurum

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan dün akşam atv ve ahaber'in ortak canlı yayınına katıldı. SABAH Gazetesi yazarlarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, birbirinden önemli mesajlar verdi.

SEÇİM SİSTEMİ HAYIRLI OLACAK:
Biz tartışılmak üzere 3 teklif ileri sürdük. Kamuoyu araştırmalarını buna göre yapacağız. Hangisi çıkarsa adımımızı atarız

DESTEK 60-70 ARASINDA:
Demokrasi paketiyle ilgili anketlerde destek yüzde 60 ile 70 arasında değişiyor.

RESMİ DİL İLE KARIŞTIRILMAMALI:
Resmi dil Türkçe. Özel okulu da kendileri kuracak, kendisi okulunu kurar, kendi kurdukları okulda gelir Kürtçe olarak derslerini okutabilirler. Türkçe yine orada olmak kaydıyla.

BAŞÖRTÜLÜ ADAYIMIZ OLACAK:
Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Sayısını ben şu anda veremem, kaç tane olacak.

VAKTİ GELİNCE KONUŞULUR:
(2014 Senaryoları) Bizim, kendi aramızda bu tür şeyler oturup konuşmadık. (Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili) Bununla ilgili bir kararım kesin olarak yok. Partim bu noktada hangi görevi bana yıkarsa, hangi görevi benden isterse ben onu yapmanın gayreti içerisinde olurum.

BÖLÜNMEYE FIRSAT VERMEYİZ:
Partimizin içinde bir bölünmeye asla fırsat vermek istemeyiz. Aramızda yol ayrımına fırsat verecek bir kararın olmayacağına inanıyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın partimizin kurucularındandır. AK Parti O'nun için de önemlidir.

TEPKİMİZ VANDALLIĞA:
Bizim itirazımız çevre hassasiyetine değil, orada yapılan vandallığadır.

ASKERLİK 12 AY:

Askerliğin kısaltılması noktasında Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile mutabıkız. Uzun dönem askerlik 12 ay olacak. Kısa dönem aynen kalacak.