Ağlama usta

Başbakan Erdoğan'ın, Mısır'da hayatını kaybeden Esma için canlı yayında ağlaması, sosyal medya ve dış basında zirveye çıktı... Twitter'daki 'Ağlama Usta' etiketi Trend Topic oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2013 Güncelleme 24 Ağustos 2013, 01:56
Ağlama usta

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında Mısır'da hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esma için yazılan mektup okunurken gözyaşlarını tutamamıştı.

'SENİNLEYİZ' MESAJI
İşte bu, sosyal medyada gündemin ilk sırasına çıkarken, yabancı medya da bu duruma kayıtsız kalamadı. El Cezire, El Pais, BBC, The Guardian, BİLD gibi birçok gazete ve televizyon, Erdoğan'ın gözyaşları için, "Esma'ya ağladı" yorumunu yaptı. Twitter'da #AğlamUstaSeninleGururDuyuyoruz etiketi açıldı. Yüzbinlerce kullanıcı Erdoğan'ın gözyaşları için duygularını sosyal medya üzerinden paylaştı. Yorumlarda, "Seninleyiz" mesajı veren sosyal medya kullanıcıları, Başbakan Erdoğan'a desteği Trend Topic yaptı. İşte sosyal medyadaki mesajlardan bazıları:

* Ağla be usta, beraber ağladık. Biz bu zorlukta şimdi sıra geldi huzura.
* Birlikte Ağlayabildiğim bir LİDERİM VAR..
* Neden mi seviyoruz? Işte bu yüzden.
* Bu ülke ilk defa çocuk seven, fakirin evine çay içmeye giden, simit yiyen ağlayabilen BAŞBAKAN gördü.
* NE MUTLU BİZE Kİ SENİN GİBİ BİR BAŞBAKANIMIZ VAR.
* Seninleyiz Büyük Usta...
* Seninle daha da Büyük Türkiye.
* Türkiye lideri, artık dünya lideri oldu.
* Seninle Büyük Türkiye'ye, seninle lider Türkiye'ye.
* Ölen insanlara ve ölen insanlığa ağladı Başbakanım.
* Bu ülkeye senin gibisi bir daha gelmez.
* Yüreği olan, milletini seven lider Erdoğan.

CAMİ ÇIKIŞI RABİA SELAMI
Cuma namazını Ankara'da Aksa Camii'nde kılan Erdoğan, cami çıkışı kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları, Rabia işaretiyle selamladı.

GEZİ BURAYA GELEBİLDİ Mİ
Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda halka seslendi. Başbakan, "Bütün bu gelişmeler güçlü bir Türkiye'yi hazmedemeyenlerin projeleridir. Bunlar nasıl Gezi'de geri teptiyse, yine tepecek. İşte Trabzon'a Gezi gelebildi mi? Giresun'a Ordu'ya gelebildi mi, Rize'ye gelebildi mi? Neden? Çünkü aklı selimin yolu tektir. İstediği gibi yazıyorlar, Başbakan'a istediği gibi hakaret ediyorlar hala özgürlük diyorlar. Bir ülkede diktatöre diktatör diyemezsin, sallandırırlar. Bakın Suriye'de 100 bin kişiyi öldürdüler" dedi.

ADEVİYYE OLACAK
Ardından baba ocağı Rize' ye geçen Erdoğan, burada kendini karşılayanlara da hitap etti: İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak. Demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak.