Bahçeli ve bankalar

Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi batan bankalarla eleştirdi: Krizde, bankaların batığı maalesef 246 katrilyon... Komisyon kurulacak ve kim bilir daha neler ortaya çıkacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2013 Güncelleme 14 Nisan 2013, 12:02
Bahçeli ve bankalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Moğolistan dönüşünde gündeme dair açıklamalar yaptı:

Kalktı Bahçeli meydan okudu. Kendi dönemleriyle ilgili araştırma komisyonu kurulacak. Batan bankaların 111 katrilyon kaybı var. Faiziyle beraber 246 katrilyonu buluyor. Böyle bir gerçek ortada duruyorken bunu inkar ediyor. Enflasyon, faiz oranları ortada. Bunlardan sarfı nazar ediyor, 'benim dönemimde yok' diyor. Şimdi hepsini çıkartacağız. Kim bilir daha neler çıkacak?

RANT PEŞİNDELER
Bahçeli Türk milleti ifadesini kullanmadığımızı iddia ediyor. Bu konularda Bahçeli'yi muhatap kabul etmem. O işin lafını yapıyor biz icraatını yapıyoruz. Eğer dünya bugün Türkü, Türkiye'yi konuşuyorsa bizim iktidarımızla yapıyor. Onların iktidarında halimiz ortadaydı.

Türkiye'de bu tür basit şeylerden kendilerine rant elde etmeye çalışan kesimler var. Bir zamanlar benimle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri demez 'TSK' der diye köşe yazıları yazılıyordu. Sonra ben bu köşe yazılarını yazanlara TSK'nın yazışmalarından örnekler verdim. Orada TSK yazıyordu. Benzer bir şey burada da var. Logo çalışması yaptık. Ay yıldız üste onun altına da 'T.C Sağlık Bakanlığı' yazıyordu. Şimdi ay yıldızın altında Sağlık Bakanlığı yazıyor. Olay bu. Ordaki ay yıldız neyi ifade eder? Türkiye Cumhuriyeti'ni.

Kurumlarımızın rahat çalışabilmesini temine yönelik adım atılacak. Adım atalım ki asker de polis de daha rahat çalışsın. Yurt dışıyla alakalı konularda Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu karar, yurt içinde de valilere verilmiş olan yetkiyle bu adımı atalım ki güvenlik güçlerimiz daha rahat çalışma zemini bulsun. (PKK'lılar karakolun önünden geçip gidecek ama asker müdahale edemeyecek iddiaları için) Bunlar işi sulandırma söylemleri. Ne onlar bu işte vurdum duymazdır. Ne de güvenlik güçlerimiz.

OBAMA'YA SÖYLEDİM
Obama'ya da Kerry'ye de söyledim. 'Sizin Irak'ta nasıl menfaatleriniz varsa, bizim de karşılıklı olarak menfaatlerimiz var' dedim. Biz Barzani ile olan ilişkiyi bozamayız. Nuceyfi ve El Sadr ile aramızı bozmayız.

BM'nin Gazze görevlisi İsrail'in hala orayı vurmaya, devam ettiğini söylüyor. Abluka kalkmadan, İsrail'e büyükelçi göndermeyiz.

ZİHNİYETLERİ ORTADA
"Meclis'teki böcek komisyonunda CHP Milletvekili İlhan Cihaner sizi dinlettiğini itiraf etti. Ne diyeceksiniz?" sorusuna Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu: Kalkıp da bir ülkenin başbakanını dinlettiğini kabul ettiğine göre bu ülkede neyin kimin ne yaptığını, hangi zihniyetin ne yapmak istediğini görebiliyorsunuz. Maalesef durum bu."