İsveç'ten Marş jesti

İsveç hükümeti, Cumhurbaşkanı Gül'e büyük bir jest yaptı. İsveç korosu, öğle yemeğinde Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirdi. Sürpriz, Türk heyetini şaşırttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2013 Güncelleme 14 Mart 2013, 01:30
İsveç’ten Marş jesti

İÇİNDEKİLER

İsveç'e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, acı-tatlı olayları bir arada yaşadı. Ziyaretinin ilk gününde Prenses Lilian vefat etti. Buna rağmen Kral Gustof, programda bir değişiklik yapmadı, Gül ve eşi Hüyrünnisa Gül'ü resmi törenle karşıladı. İkinci gün ise Cumhurbaşkanı'nı koruyan İsveç polisi, kanala düşerek hayatını kaybetti.

POLİSİN AİLESİNE TAZİYE MESAJI
İsveç' teki temaslarını, Uppsala şehrine yaptığı ziyaret ile tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polis memurunun ailesine taziye mesajı göndererek, "Acınızı paylaşıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı, eşi Hayrünnisa Gül ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Uppsala Kalesi'nde katıldıkları öğle yemeğinde büyük bir sürprizle karşılaştı. İsveç Hükümeti, Türkiye'ye jest yaptı. İsveçli bir koro, yemek sırasında 10. Yıl Marşı'nı İsveççe seslendirdi. Gül başta olmak üzere herkes, koroyu zevkle dinledi.

YANLIŞ KARARLAR
Cumhurbaşkanı Gül, dün İsveç Parlamentosu'na hitap etti. Ardından basın açıklaması yapan Gül, parlamentoda alınan sözde soykırım kararının gündeme geldiğini ve kendilerine zaman zaman yanlış kararların alınabildiğini aktardığını söyledi.