Dik duruş

Başbakan Erdoğan, Ankara'daki patlamayla ilgili olarak sert konuştu: Ülkenin refahına yönelik saldırılardır. Hepsine karşı dik duracağız ve bunları aşacağız."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2013 Güncelleme 02 Şubat 2013, 03:45
Dik duruş

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, dün TÜYAP Fuar Alanı Otoparkı'nda düzenlenen Sağlık Bakanlığı kara ambulansı, UMKE aracı ve ambulans botlardan oluşan 486 araçlık filonun hizmete alım töreninde ve akşam saatlerinde açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

* Büyükelçilik binasına ne yazık ki bir canlı bomba saldırdı. Arzu etmediğimiz bir neticeye sebep oldu. Bu terörün uzantıları ile ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte vereceğiz.

* Canlı bomba paramparça olmuştur. Bir vatandaşımız rahmetli olmuştur. Yaralı kişiler var şifalar diliyoruz.



* Bunlar ülkenin refahına yönelik saldırılardır. Bütün bunlara karşı dik duracağız, diri duracağız ve bunları aşcağız. Hiçbir zaman "yeter" demeyeceğiz, "son" demeyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz. Hiçbir şehidimiz kemiklerini sızlatmayacağız. Sizlerin başını öne eğecek hiçbir şey yapmadık, yapmayacağız. Kardeşlik sürecini ilerleteceğiz. Millet olarak karamsarlığa kapılmayacağız.

* Saldırıda DHKP-C, olduğu kesin. DHKP-C'li olarak da böyle bir eylemi yapmasının ardında yatan gerçekler de DNA testiyle birlikte çıkar. Daha önce bizim vardığımız netice ise daha önce bu kişinin yapmış olduğu bazı eylemler var.



HADİ ORADAN DİYECEĞİZ
Başbakan Erdoğan: Türkiye'de kardeşlik hukukunun yüceltilmesi ile ulaşılamayacak hiçbir hedefin bulunmadığını belirterek, "Bizim aramızda Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Roman olmayacak. Bizi bölmek, isteyenlere 'Hadi oradan' diyeceğiz."

BAŞBUĞ'A DESTEK VERDi
Başbakan Erdoğan, Habertürk'te tutuklu askerler konusunu da değerlendirdi: Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimiz hiçbirisine kalkıp da bir alışılmış anlamda 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır ve bu affedilemez. İlker Başbuğ'un tutukluluğunu 'terör örgütü mensubu' diyenleri tarih affetmez. Bir defa TSK bir örgüttür ama terör örgütü değildir. Bu anayasal örgütün başıdır dersen eyvallah. Ama terör örgütü dediğin zaman affedilir bir yanı yok. Bu çok ciddi bir yanlış. Başbakan, otoyol ve köprülerin özelleştirme ihalesinde çıkan rakamı beğenmediklerini tekrar masaya yatıracaklarını da söyledi.

486 YENi AMBULANS

Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceklerini ve bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu belirten Erdoğan, "En başta 112 Acil Sağlık Hizmeti servisini aktif hale getirdik. Biz görevi devraldığımızda Türkiye'de 481 adet 112 istasyonu vardı. Şu anda bin 865 istasyonla milletimize hizmet veriyoruz. Nereden nereye... 2002'de 112 kapsamında çalışan ambulans sayısı neydi biliyor musunuz? 617... Şu anda 2 bin 928 ambulansla sahada faal durumdayız. Normal ambulanslara ek olarak 224 tane palet takılabilen ambulansımız."