Tanıdıkları olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2013 Güncelleme 12 Ocak 2013, 02:33
Tanıdıkları olabilir

İÇİNDEKİLER

Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Olayı, "İyi niyetli adımları kesmeye yönelik girişim" olarak nitelendiren Erdoğan, cinayetlerin ardında "iç hesaplaşma" olduğuna dair iddiaları güçlendiren teknik bilgilerin bulunduğunu söyledi.

'İÇERİDEN KİLİTLENİYOR'
Kürt Enformasyon Bürosu'ndaki şifreli kapıya dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bazı teknik bilgiler geldi. Büroda, içeriden kilitlenen şifreli bir kapı mevcut. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. 3 PKK'lı bu kapıyı açıyor. Bunlar da herhalde tanımadıkları insanlara içeri almazlar. Tanıdıkları, bildikleri insanlara kapıyı açıyorlar."

LCD YOLDA
Başbakan Erdoğan, İmralı koşullarının bir benzerinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını, orada özel bakımın söz konusu olduğunu söyledi. Erdoğan'ın Öcalan'a televizyon gönderilmesi talimatının detayları da ortaya çıktı. Öcalan'ın gelişmelerden haberdar olabilmek için televizyon talebinde bulunduğu öğrenildi. Ahmet Türk ile Ayla Akat, talebi Erdoğan'a aktardı. Başbakan da İmralı'ya televizyon talimatı verdi. LCD ekran televizyonun, adaya doğru yola çıkarıldığı belirtildi.



Yahya BOSTAN - Şerife GÜZEL