'Süper güç' Türkiye

Bir döneme damga vuran eski 'ekonomik tetikçi' John Perkins, TAKVİM'e konuştu: Süper Güç Türkiye geliyor. Türk vatandaşı Amerikalı ve İngiliz gibi özel olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2013 Güncelleme 01 Ocak 2013, 01:16
’Süper güç’ Türkiye

İÇİNDEKİLER

Bir dönem ekonomik tetikçi olarak görev yapan ancak daha sonra mutlu bir dünya için görevinden istifa eden John Perkins, gelecekle ilgili TAKVİM'e çok önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin büyüyen güç olduğuna dikkat çeken Perkins'in açıklamaları şöyle:

Kraliçe II. Elizabeth'in Bank of England'ı (İngiltere Merkez Bankası) gezmesi, külçe altınlarla poz vermesi, ABD, Çin ve Rusya'ya mesajdı...

ÖZEL EKİP KURULDU
Türkiye Merkez Bankası da küresel güç olan ülkeler tarafından çok konuşuluyor. ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Almanya, Türkiye Merkez Bankası'nın her adımını takip etmek için çok özel ekip kurdu.

Küresel güç olmak için öncelikle sağlam ve büyük kitlelere hitap eden bir hükümet şart. Ardından caydırıcı askeri güç. Elbette finansal sağlamlık. Yani güçlü ve kabul edilir bir merkez bankası. 5 yıldır Türkiye'nin 'Süper Güç' olacağı iddiasındayım. Nedeni de bu üçgenin oluşmasıydı. Haklı olduğumu herkes gördü. En önemli strateji birimleri, Türkiye'nin geleceğe damga vuracağını belgelerle ortaya koydu.

1 yıl içinde 3 kez Afrika'daki özel davetlere katıldım. Gittiğim her ülkede, Türkiye hissine kapıldım. 10'u aşkın toplantıda hep Türkler'e rastladım. Bu benim için beklenen ama hızlı gerçekleşmesi nedeniyle şaşırdığım bir gerçekti.

FRANSA BİTECEK
Arap Baharı konusundaki düşüncelerimi daha önce de belirttim. Arap Baharı'nda her şey Türkiye'nin istediği şekilde başladı ve gelişti.

2025 yılında Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, dünyanın en özel 3 kimliğinden biri olacak. ABD, İngiltere ve Türkiye... Özellikle Fransa ve Almanya, 2025 yılında geçmişini arayacak.

BEYAZ SARAY'I ŞİRKETLER YÖNETTİ
Perkins, Beyaz Saray'ın güçlü olduğunu ama ABD'deki şirketlerin, daha güçlü yapısına dikkat çekti. Perkins, "Maalesef, yıllarca ABD Başkanı'nı yönetenler, güçlü Amerikan şirketlerinin sahipleriydi. Perde arkasında her istediklerini Beyaz Saray'a yaptırmayı başardılar" dedi.

TORUNUM İÇİN İŞİ BIRAKTIM
Yıllarca ekonomik tetikçi olarak birçok ülkede görev alan John Perkins, torunu dünyaya geldikten sonra yaptığı işin yanlış olduğunu anladı. O tarihten itibaren yazdığı kitaplarla ABD'nin planlarını dünyaya anlattı. Kitaplarının basılması yıllarca engellendi ama o asla pes etmedi.



EMRE ŞAHiN