Söz bitti!

İsrail dün yine Gazze Şeridi'ne ölüm yağdırdı. Aynı haneden tam 11 tabut kalktı... 4 kardeşin cansız bedeni musalla taşına yatırıldı... Dünyayı çizgi film sanan bebeler, kendilerine oynanan kötü oyunla cennete kanat açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2012 Güncelleme 20 Kasım 2012, 01:08
Söz bitti!

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'daki gerilim hız kazandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki hedeflere başlattığı saldırı, altıncı günü geride bıraktı. Dünyayı arkasına alan İsrail dün yine sabah saatlerinden itibaren Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. O bombalardan biri Dalu ailesinin evine saplandı. Aynı aileden 11 kişinin hayatı sonlandı. Oyun oynaması gereken eller, ölümle tanıştı. Hayatını kaybeden 4 kardeşin naaşı ise birlikte musalla taşına yatırıldı.

TEKNİK HATA!
İsrail' in katlettiği küçük bedenler, yakınları tarafından gasilhaneye götürüldü. Bu manzara İsrail'in kanlı yüzünü bir kez daha kanıtladı. Ancak Tel Aviv yönetimi olayı teknik hataya bağladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Hedefimiz Hamas'ın füze atımından sorumlu Yahya Rebia'nın eviydi. Yanlışlık oldu" denildi. Ama Tel Aviv'in açıklaması kimseyi ikna etmedi.

95 KİŞİ ARTIK YOK
Dünkü saldırılarda ölen 20 kişiyle birlikte, altı günlük operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 95'i buldu. 738 Filistinli de yaralandı. İsrail Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ederken tüyler ürperten bir gerçek ortaya çıktı.

TELEFONDAKİ SES!

İsrail ordusunun Gazze'den bazı evleri aradığı ve "Evinizden çıkın vuracağız. Kaçmanız için 5 dakikanız var'' diyerek aileleri tehdit ettiği belirlendi. Telefon gelen aileler, çocuklarını alarak biran önce evlerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ancak aileler, evlerinden kaçmaya zaman bulamadığından bombaların hedefi oldu.

BATI ŞERİA'YA SIÇRADI
Gazze'deki gerilim Batı Şeria'ya da sıçradı. İsrail, Batı Şeria'da Gazze halkıyla dayanışma gösterileri düzenleyen çoğu çocuk 120 Filistinli'yi gözaltına aldı. Bakanlık avukatı Cemil Saadet ile diğer bazı avukatlar, protestocuların kötü kamp şartları sebebiyle açlık grevine başladığını, tutuldukları hücrelerin ise oldukça kötü olduğunu söyledi.

44 MİLYON SİBER FÜZE
Gazze'yi hedef alan İsrail, sanal alemde ise büyük darbe yedi. Gazze bombardımanı başladıktan sonra İsrail devletine ait resmi sitelere 44 milyon siber saldırı düzenlendi. Saldırıların dünyanın dört bir yanından yapıldığı ama çoğunluğunun İsrail içinden ve Filistin topraklarından düzenlendiği kaydedildi.

GAZ VAHŞETİ
İsrail ordusunun Batı Şeria'da attığı gam bombası, 10 aylık bir bebeği öldürdü. Bu arada İsrail, 6 günlük operasyonda Gazze'ye adeta bomba yağdırdı. Hem karadan hem denizden bin 350 noktayı vurdu.

SIĞINAK DELİCİ
İsrail'in "Bulut Sütunu" verdiği operasyonda sığınak delici bombalar kullandığı belirtildi. Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, "Bu bomba uçaktan atıldıktan sonra sığınağın duvarını deliyor. Yani duvarla ilk temas halinde patlamıyor. Sığınağın içine girdikten sonra patlıyor" dedi.

5 ŞART!
İsrail ateşkes için 5 şart önerdi. İşte onlar:
* 15 yıl boyunca saldırı olmayacak.
* Gazze'ye yasal olmayan yollardan silah girmeyecek.
* İsrail saldırıya anında cevap verecek.
* Refah sınır kapısı İsrail'e giriş kapalı kalacak.
* Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ateşkesin garantörü olacak.

GOLANİ TUGAYI SINIRDA
1.6 milyon insanın 3.6 kilometrekarelik alanda yaşadığı Gazze sınırı İsrail ordusunun yeni adresi oldu. İsrai'in geniş kapsamlı bir kara harekâtına hazırlandığı iddia edildi. ABD ve İngiltere'den sonra Fransa da İsrail'i bir kara harekâtına girişmemesi konusunda kesin bir dille uyardı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Kudüs'ü ziyareti sırasında savaşın bir çözüm ya da seçenek olmadığını söyledi. Ancak İsrail'in kara harekatı planı kapsamında 40 bin askeri Gazze sınıra yerleştirdiği belirtildi. Hatta Gazze'ye yakın noktalara ordunun en seçkin birliklerinden oluşan "Golani Tugayı"nın konuşlandığı kaydedildi. Öte yandan İsrail ile Hamas arasındaki muhtemel bir ateşkes için müzakerelerin devam ettiği bildirildi.

RUS TURİSTLER TURLARI İPTAL EDİYOR
Ortadoğu'daki gerilim, turizme de yansıdı. Ruslar, özellikle yılbaşı için rezervasyon yaptırdıkları İsrail turlarını iptal etmeye başladı. Rus yetkililer, şu ana kadar yüzde 70'i dolan İsrail rezervasyonlarında çok sayıda iptal başvurusu geldiğini belirtti. Bu arada bazı tur operatörleri de İsrail seyahatlerini askıya aldı.