Ankara seni çağırıyor

'Türk komutanların isteklerine sessiz kalıyorsunuz' diyerek Başkan Obama'yı eleştiren ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Pazar günü Ankara'ya gelecek... Türkiye ziyareti sadece 12 saat sürecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2012 Güncelleme 12 Eylül 2012, 02:34
Ankara seni çağırıyor

İÇİNDEKİLER

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin Pazar günü Başkent Ankara'ya geleceği açıklandı... 31 Ağustos tarihinde, "Türk komutanlar, tampon bölge uygulamasını NATO'nun üstlenmesini istiyor. Suriye'de bu ağır sonuçlar verir. Türk komutanlar çok şey istiyor" diyerek ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiren Dempsey'nin bu açıklamanın üzerinden 11 gün geçtikten sonra Türkiye'yi ziyaret etmesi, ilginç karşılandı. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile 'tek yumurta ikizleri' gibi düşündükleri iddia edilen Dempsey'nin Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le görüşeceği belirtildi. Görüşmelerde, ana gündem maddesi Suriye olacak. Suriye'deki iç karışıklık, Türkiye sınırına mülteci akını ve mültecilerin konakladığı kamplar, Org. Özel-Org. Dempsey görüşmesinde masaya yatırılacak. Bölgesel gelişmelerin de ele alınması beklenen görüşmede, terör örgütüne yönelik ortak mücadele stratejileri ve PKK'ya karşı izlenecek yol haritası da gündem maddelerinden biri olacak.

SUİKAST DÜZENLENMİŞTİ
12 saat Ankara'a kaldıktan sonra Washington'a dönecek olan Martin Dempsey'nin uçağı, 21 Ağustos tarihinde Afganistan'ın Kabil kentindeki bir Amerikan üssüne düzenlenen roket saldırısında vurulmuştu. Org. Demsey, bu skandal olay üzerine bölgede görevli Amerikalı komutanları son derece sert bir dille uyarmıştı.

AKIN AKIN TÜRKİYE
Ortadoğu'da eski gücünü kaybetmeye başlayan ABD'nin üst düzey isimleri, Türkiye ziyaretlerini arttırdı. 6 ay içinde ABD Savunma Bakanı Leon Panetta Türkiye'yi ziyaret etti. CIA Başkanı Petraeus ise bu süre zarfında iki kez ülkemize geldi ve birçok temasta bulundu. Geçen Şubat ayında ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Org. James Mattis de, Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin de pazar günü ülkemizi ziyaret edecek olması, bir nevi Amerikan 'Kare as'ının tamamlanması olacak.