Türkiye farkı açıyor

Dünya medyası, dün Başbakan Erdoğan'ın Körfez ülkelerinin dışişleri bakanlarına verdiği yemeğe dikkat çekti. Arap Baharı'nın yıldızı Türkiye'nin çok önemli stratejik hamleler yaptığı vurgulandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2012 Güncelleme 29 Ocak 2012, 01:47
Türkiye farkı açıyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzey Stratejik Diyalog Bakanlar Toplantısı'na katılan bakanlara dün öğle yemeği verdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuklarını Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki yemeğin verileceği binanın girişinde karşıladı. Davutoğlu, daha sonra heyetle birlikte salona geçti. Başbakan Erdoğan da konukları ile salonun girişinde tokalaştı. Washington Post başta olmak üzere Dünya medyası, bu strateji toplantısına geniş yer verdi.
İşte gazetelerin yorumları:

Washington Post (ABD): Türkiye'nin Arap Baharı'ndaki liderliği, diğer ülkeler tarafından kabul edildi. Dün Körfez ülkeleri, Türkiye'de toplandı. Yemeğe Başbakan Erdoğan ev sahipliği yaptı.

Washington Times (ABD): Fransa, Türkiye'ye karşı 1915 kozunu kullanırken, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki liderliğini Türkiye'ye kaptırdı. Körfez ülkelerinin Dışişleri Bakanları, Dolmabahçe Sarayı'nda çok önemli kararlara imza attı.

La Repubblica (İtalya): Başbakan Erdoğan, Arap dünyasındaki etkin rolünü zirveye çıkarttı. Arap Dışişleri bakanları, İstanbul'da çok önemli bir toplantıya katıldı.

El Pais (İspanya): Ortadoğu ve Körfez ülkeleri, Türkiye'yi dinliyor. Türkiye, yeni dünyanın küresel gücü olmak için adımlar atıyor.

POTANSİYALİMİ ÇOK BÜYÜK
Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, meslektaşlarını İstanbul'da ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Davutoğlu, "Türkiye'nin önünde meydan okumalar çok büyük. Ancak potansiyelimiz de çok büyük. Birlikte büyük bir potansiyeli, bölgenin huzuru, istikrarı ve barışı için sunmaya hazırız" dedi.

GENİŞ KATILIM
Yemeğe, Bahreyn Dışişleri Bakanı Muhammed el Halife, BAE Dışişleri Bakanı Zayed Al- Nahyan, Katar Dışişleri Bakanı Halid el Attiyah, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad el Sabah, Umman Dışişleri Bakanlığı'ndan El Raisi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani katıldı.