Hrant Dink kararı vicdanları yaraladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hrant Dink cinayetinde mahkemenin verdiği kararın vicdanları yaraladığını söyledi.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2012, 19:01
Hrant Dink kararı vicdanları yaraladı

İÇİNDEKİLER

Partisinin Çorum İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Kamalak Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde mahkemenin aldığı kararı değerlendirdi.

Kararın vicdanları yaraladığını dile getiren Kamalak şunları söyledi: "Tabi hakimler kamuoyunun düşüncesine göre değil hukuka göre kararı verir. Ama burada bir skandalla karşı karşıya olduğumuzu gazeteler yazdı medya kamuoyuna duyurdu. Sanıyorum normalde 20 civarında kişi yargılanırken bir kişi mahkum edilmiş o bir kişi hakkında da sanıyorum hüküm vurulması unutulmuş. Bu olay kabul edilemez bir durumdur. Bizim inancımıza göre yaşamak herkesin hakkıdır. Hrant Dink şu millete aitmiş bu millete aitmiş bu tür şeyleri kabul etmek mümkün değildir. Bizim dinimize göre her insan dini, dili, inancı ne olursa olsun yaşama hakkına sahiptir. Kamu vicdanını rahatsız etti. Süreç henüz bitmiş değildir. Temyiz aşaması vardır dosya yüksek hakimlerin önüne gelecektir. Bir yanlışlık var ise yüksek hakimlerimizin düzelteceğini düşünüyorum. Ve düzeltilmelidir."