Yalanın ilk belgesi

Araştırmacı yazar Altındal, sözde soykırımla ilgili yalanların ilk belgesini TAKVİM'e açıkladı: Ermeniler, 1915-1922 arasında 1.5 milyon kişinin öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak, iddiaları yalan bir kitaba dayanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2011 Güncelleme 22 Aralık 2011, 01:25
Yalanın ilk belgesi

İÇİNDEKİLER

Sözde Soykırım iddialarına ışık tutacak, elinde iki belge görüyorum sevgili Aytunç.
Soykırım iddiaları ile ilgili dünyada pek çok belge vardır ama bunların çoğu sahte. Yani uydurma bilgilerle doludur...

Bizim aleyhimize yani...
Elbette. Bu düzmece belgelerden biri elimde. Bunun önemiyse, tarihteki ilk sahte belge olması.

Peki ne zaman başlamış bu yanlı yayın?
1915'ten itibaren sahte belgeleri yaydılar. En önemlisi işte bu elimdeki kitapçık. Bunu hazırlayan da, Osmanlı vatandaşı, Harput'ta Kaymakamlık yapmış bir bedevi şeyhi. Faiz el Ghocein. Bu adam sonra İngiliz İstihbaratı'nın kurduğu Al-Kahtaniye ve Al-Ahd adlı bölücü örgütlerin üyesi olduğu için, 2 yıl hapis yatmış. Sonra İngilizler, Hindistan'a kaçırmış. Bombay'da o hızla bu sahte belgeyi hazırlamış.

Belge dediğin kalınca bir broşür...
48 sayfalık bir kitapçık. İngiliz istihbaratının yazdırdığı kitapta, ilk kez 1,5 milyon Ermeni'nin Türkler tarafından öldürüldüğünü yazıyor!

Düzmece olduğunu nereden anlıyoruz?
Kitabın ön sözünde 1916'da yazıldığı belirtiliyor. Bu broşür 1917'de basılmış. 1,5 milyon Ermeni'nin1915-1922 yılları arasında katledildiği iddia ediliyor dünyada.

Yani bu adam 5-6 yıl sonrasını bilmiş!
Evet, hatta bugün gelecek olan Soykırım iddiasını bile 21 Eylül 1916'da kitabında bilmiş. Gördüğün gibi tamamen uydurmuş. Broşürün adı Temoignane (Tanıklık ettim). 'Ermenilerin nasıl öldürüldüğüne tanık oldum' diyor. Bu kitap Fransızca'dan 1 yıl sonra Almanca'ya çevriliyor ve ön söz ekleniyor. Bunu yazan Masonlar.

Mason olduklarını nasıl anlıyoruz?
Kitap Zürih'te basılıyor. Orelli Fussi... Bu Masonlar'ın yayınevi. Yıl 1918. Broşürün aynısı fakat ön sözü Round Table diye bir Mason grup tarafından yazılmış.

Bu İsviçre'ye ait bir loca mı?
İsviçre, Almanya ve Avusturya... Yani Almanca konuşan ülkeler... Ve bunların bağlı olduğu bir de büyük loca var. Adı da Urania. Kitaba zaten bu loca sponsor oluyor. 10 bin adet bedava dağıtılıyor.

Bu kitap 10 bin adetten biri mi?
Evet. Şimdi işin ilginç yanına gelelim. Fransızca olanında, yani ilk baskıda, bir Kürt'ün, Trabzon ve Erzurum'da 5 bin Ermeni'yi tek başına öldürdüğü yazıyor. Hem de üç ay içinde! "Ben bu Kürt ağası ile konuştum, bu Ermenileri bizzat ben öldürdüm dedi adam" diye yazmış.

Tek başına 5 bin kişiyi nasıl öldürmüş?
Bunu bir kenara bırak, 2. kitaba, Almanca çevirisine gelelim. Burada rakam 50 bine çıkıyor. Aynı Kürt bu defa '50 bin Ermeni'yi tek başıma öldürdüm' diyor.

Açık arttırmaya çıkarmışlar!
İşte bu rakamlar böyle büyüyor. Kimisi 1 milyon, kimisi 1,5, hatta 2 milyona çıkardılar bu şekilde rakamı. Burada verilen rakamlar bu sahtekarlıkların ilk başlatıldığı zamana denk geliyor. Sahtekarlığın ilk önemli örneği ve bu yüzden çok önemli.

Tek başına 50 bin kişiyi öldürdüğüne kim nasıl inanır?
Evet işte inanılır gibi bir şey değil. Hiroşima'ya atom bombası attılar 87 bin kişi öldü. Bunun bir önemi de onların kendi belgeleri olması. Çünkü Ermeniler de Fransızlar da Türkiye'den belge gösterdiğinde kabul etmiyor. Sahte belge diyor. Al sana sahte belgenin ağababası.

Sen, Ermeni tehciri olmadı mı diyorsun?
Olmadı demek için deli ve gaddar olmak lazım. Tabii ki oldu, Ermeniler öldürüldü. Ortaya koymaya çalıştığımız şey, emperyalist güçlerin nasıl bir çarpıtma yaptığını anlatmak.