Bedelli tamam

Başbakan Tayyip Erdoğan, bedelli konusunda müjdeyi verdi: Çalışmalar tamam. Yasa gelecek hafta Meclis'te olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2011 Güncelleme 17 Kasım 2011, 01:48
Bedelli tamam

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, kamuoyunun günlerdir beklediği bedelli askerliğe ilişkin düzenlemede müjdeyi verdi. Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı toplantısına katılan Erdoğan'ın mesajları şöyle:

SONA GELİNDİ:
Bedelli konusu, bu anlamlı toplantıya yakışır diye düşündüm. Çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz.

KAHRAMAN ANNE
Bu hafta veya önümüzdeki hafta yasayı çıkaracağız. Ülkemiz için hayırlı olsun.

KARDEŞLİK ABİDESİ:
(Bingöl'de canlı bombanın üstüne atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin'i anarken) Biz, annelik duygusunun ne olduğunu anlayamayız. 3 çocuğunu korumak için canını hiç düşünmeden feda eden bu anne, kardeşliğimizin asla unutulmayacak bir abidesidir. Hatice Belgin, bu toprakların yetiştirdiği sayısız kahraman anadan bir tanesidir.

KALPLERİ TAŞLAŞMIŞ:
BDP milletvekilleri, kendileri safahat içinde yaşarken, gencecik yavruları, hatta 14-15 yaşlarındaki çocukları dahi dağa gitmeye, can almaya teşvik ediyorlar. Onlar, ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş haline gelmiş. Bu nasıl bir duygudur böyle.

BDP'Lİ KADINLARA:
Bu toprakların ismi Anadolu'dur, Babadolu değil. Bu topraklarda nifak yeşermez. Burada, kadın da olsa, taş kalpli canilerin tahrikleri asla alıcı bulamaz. Ama bu topraklarda, annelik yüreğini, annelik şefkatini, annelik onurunu kahramanca sergileyenler de asla unutulamaz.