Zap bizim

PKK kamplarının olduğu Zap Vadisi'ni F-16'lar ve Kobralar bombaladı. Ardından özel birlikler, teröristleri inlerinde temizledi... Mehmetçik şimdi, bölgeye üs kuruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2011 Güncelleme 28 Ekim 2011, 02:15
Zap bizim

İÇİNDEKİLER

Türk askerinin Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine başlattığı 'imha operasyonu' bir haftayı geride bıraktı. 3 gün Kobralar ile F- 16'ların ağır bombardımanı altında olan Zap Vadisi, temizlendi. Operasyonlar nedeniyle ağır kayıplar veren PKK'nın yaralı veya sağ kalan teröristleri, kış üslenmesine bile giremeden operasyon bölgesinden kaçtı. Boşaltılan bölgenin denetimini Mehmetçik ve Iraklı Peşmergeler birlikte yapıyor.

KARAKOLLAR İNŞA EDİLDİ
Sınır güvenliği için Peşmergeler yeni karakollar inşa ederken, Türkiye de sınırın Irak tarafına 3 yeni üs kurmak için çalışmalara başladı. TSK'nın 22 taburla başlattığı kara harekâtı da 5 ayrı noktada devam ederken, Türkiye-Irak sınır şeridinde yer alan Derkar yakınlarındaki Keşan Vadisi, Şeraniş ile sınırdaki Batufa, Begova, Amediye kasabasına bağlı Zap Vadisi girişinde yer alan 4 bölge ile Çukurca'nın karşısında bulunan Metina bölgesine peşmergeler için yeni karakollar inşa edildi.

KUŞ UÇMAYACAK
Türkiye-Irak sınırlarından gerek PKK, gerekse kaçakçılık başta olmak üzere yasadışı geçişlerin önüne geçmek amacıyla yüksek rakımlı tepelere inşa edilen karakollardan Peşmergeler Irak topraklarını denetim altında tutarak Türkiye'ye olası sızmaların önüne geçecek. Böylece sınır hattı iki yakadan da gözlenmiş olacak. Sınır şeridindeki bu karakollar aracılığıyla PKK'nın "Gümrük noktası" adı altında yaptığı kaçakçılık faaliyetleri de sonlandırılacak. Deyim yerindeyse, bundan sonra bölgede, "Kuş
uçurtulmayacak".

KAZAN'DA İŞLEM TAMAM
Çukurca'da 24 askerin şehit edildiği saldırının ardından Kazan Vadisi'nde özel kuvvetlerin katılımıyla başlatılan operasyon sona erdi. Sınır ötesinde yürütülen operasyonların da kapsamının daraltıldığı öğrenildi. İnsansız Hava Araçları'nın aldığı görüntüler doğrultusunda özel birlikler küçük timler halinde nokta operasyon yapmaya devam edecek, ancak sınır ötesine dönüşümlü halde sürekli çıkarma yapılmayacak.

TANKLARIMIZ BEKLİYOR
Tanklarımız Kazan Vadisi ve yakın bölgelerde beklemesini sürdürüyor.


Özgür CEBE