Hedef aynı

Ankara'ya çağrılan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "Türkiye'nin sorunları bizim de sorunumuzdur' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2011 Güncelleme 22 Ekim 2011, 17:11
Hedef aynı

İÇİNDEKİLER

Ankara, Neçirvan Barzani'den sonra dün de İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi ağırladı. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Salihi, her konuda tam destek verdi.
Davutoğlu, "İki ülke arasında terör örgütleri PKK ve PJAK'a karşı mücadelede ortak kararlılığı en güçlü şekilde devam edecek. Ortak bir eylem planı içinde terör tehdidi tasfiye edilene kadar birlikte çalışacağız. Türkiye ve İran'ın teröre bakışı zaten farklı olamaz" dedi.

KARAYILAN'I YAKALAMADIK
Salihi ise, "Türkiye'nin sorunları kesinlikle bizim sorunumuzdur. Bizim sorunlarımız da aynı zamanda Türkiye'nin sorunudur. İran ve Türkiye birbirlerinin rakibi değil, tamamlayıcısıdırlar" diye konuştu.
Salihi, "PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ı İran yakaladı" yolundaki sorulara, "Karayılan, hiçbir zaman yakalanmadı. Yakalayıp, neden serbest bırakalım?" yanıtını verdi.

BiRLiKTE HAREKET
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, ikili görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi ve "Birlikte hareket" açıklaması yaptı.