Dönüş yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Yeni Anayasa'da özgürlük alanları genişletilmeli. Özgürlüklerde ileri bir Anayasa istiyoruz. Geriye gidişi asla kabul etmeyiz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2011 Güncelleme 19 Ekim 2011, 00:19
Dönüş yok

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül referandumunda yapılan Anayasa değişikliklerinin aynı şekilde korunması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Anayasa yüzde 58 oy ile kabul edildi. Millet bu değişiklikleri onayladı ve referandumda kabul edilen 26 madde korunmalı. Müzakerelerde gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Üzerinde hassas olduğumuz konularda ise geri adım atmayız. Yeni Anayasa özgürlük alanlarının genişletmeli ve demokrasinin standartlarını yükseltmeli. Özgürlükler konusunda bulunduğumuz noktanın gerisine gidecek bir Anayasa'yı kabul etmeyiz" dedi.

SİVİL OTORİTE DEVREDE
Milletvekilleriyle toplantı yapan Erdoğan, Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın, "Terörle mücadelede bugüne kadar ne yapıldı?" sorusunu yöneltince Başbakan sözü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a verdi.
Atalay da, "Terörle mücadelede perspektifimiz değişti. Bugüne kadar, bu iş, sadece askere bırakılıyordu. Asker odaklı bir politika izleniyordu. Ancak şu anda sivil otorite, hükümetimiz inisiyatifi ele aldı" yanıtını verdi.

ASİMİLASYON POLİTİKASI YOK
Başbakan Erdoğan, vekillerden gelen sorular üzerine terör örgütü ile müzakerenin söz konusu olmadığını ancak terörün son bulması için siyasi partilerle müzakere yapabileceklerini söyledi. BDP'nin ismini zikretmekten kaçınan Erdoğan, "Biz hiçbir zaman imha, inkar ve asimilasyon politikası izlemedik" ifadesini kullandı.

* Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.