MHP'den başörtüsü sorununa çözüm desteği

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, başörtüsü konusunun çözülmesini istediklerini söyledi.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2011, 14:01
MHP’den başörtüsü sorununa çözüm desteği

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM'de partisinin Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve Mersin Milletvekili Ali Öz ile düzenlediği basın toplantısında, sosyal yaşamlarında ve aile hayatlarından fedakarlık yaparak, gece gündüz çalışan sağlık personelinin ek ödenek ücretlerinin düzenli ödenmediğini, izinsiz çalışmadan kaynaklanan yorgunluğun sektörde ciddi sorunlara neden olduğunu ileri sürdü.

Doğru, ''Son yıllarda, sağlık çalışanlarının çalışma saatleri ve çalışma koşullarına yeni düzenlemeler getirerek çalışanlar içinde statü farklılıkları yaratarak, huzursuzluklara neden olunuyor. Sözleşmeli çalışan ebe ve hemşirelere özlük haklarını iyileştirici adımlar atılmıyor'' şeklinde konuştu.

Reşat Doğru, bir gazetecinin, 'Milletvekillerinin başörtüsü konusunda İçtüzük değişikliğine gerek olmadığı söyleniyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz?' sorusuna, ''Şu anda başörtüsü konusu çok önemli bir konudur. Biz de başörtüsü konusunun çözülmesini istiyoruz. Bu yönde İçtüzük'te değişiklik yapılırsa destek veriyoruz'' dedi. Gazetecinin, ''İçtüzük değişikliğine gerek yok deniliyor'' sözleri üzerine Doğru, ''Bununla ilgili daha önce kanun çıkarılmıştı. MHP o kanuna destek vermiş ve o kanunun her safhasında yer almış bir partidir. Daha önce yaptığımız çalışmalarında arkasındayız'' dedi.

Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsüyle ilgili soruya verdiği yanıtta, sadece başörtüsü meselesinin gündemden çıkmasını istediklerini söylediğini belirterek, konuya ilişkin genel bir çerçeve çizdiğini ifade etti.