Kemal Bey yolu şaşırdı

Dün 'Somali'ye gidiyorum' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, soluğu Dadaab Kampı'nda aldı. Yardım kolilerini dağıtan Kemal Bey, Somali'de değil Kenya'da olduğunu öğrendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2011 Güncelleme 01 Eylül 2011, 14:46
Kemal Bey yolu şaşırdı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açlık çeken çocuklar için 19 Ağustos'ta Somali'ye yaptığı ziyaret gündem yaratmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da o günlerde Somali'ye gideceğini açıklamıştı.
Dün sabaha karşı Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, Gürsel Tekin ve gazetecilerle yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Kenya'nın başkenti Nairobi oldu.

SOMALİ'YE 80 KİLOMETRE
Ardından küçük bir uçakla Dadaab Mülteci Kampı'na ulaşan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, 2.5 saat boyunca bölgeyi dolaştı ve yardım malzemelerini dağıttı. CHP'nin resmi internet sitesi de Kılıçdaroğlu'nun Somali'ye gittiğini açıkladı. Ancak ortada bir yanlışlık vardı. Çünkü Dadaab Mülteci Kampı, Somali'ye 80 kilometre uzaklıkta Kenya topraklarında bulunuyor.

'AÇLIKTAN ÖLÜYOR'
Dadaab Ofis Yöneticisi Fafa Olivier Attidzah, "Bu kampta Sudan, Kongo, Etiyopya, Kongo ve Somalili mülteciler bulunuyor. Kamp her geçen gün daha da kalabalıklaşıyor. Ancak burası Somali'ye uzak. Kenya'nın önemli bölgelerinden biri" dedi. Somali'ye hiç gitmeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dönüş yolunda ilginç açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Somali'de büyük bir kıtlık var. Dünyanın bir bölümü obeziteyle mücadele ediyor, diğer tarafı açlıktan ölüyor" diye konuştu.

3 OKUL VE TİYATRO VAR
DADAAB Mülteci Kampı, Birleşmiş Milletler'in en önem verdiği yerlerden biri. Öyle ki, kampta 3 okul 6 hastane, açıkhava tiyatroları, futbol ve basketbol sahaları var. Futbol turnuvaları kampta büyük ilgi görüyor. Çocukların eğitimi için okulların şartları her geçen gün daha da iyileştiriliyor. Anneler, ocaklarda yemek pişirebiliyor. Çocuklar için proteinli ilaç servisi yapılıyor.