Karargâh'ta bir ilk

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törende bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül, ilk kez Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2011 Güncelleme 31 Ağustos 2011, 00:11
Karargâh’ta bir ilk

İÇİNDEKİLER

30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl çok özel bir 'değişim'le tarihe geçti... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü de olan 30 Ağustos'ta dolayısıyla Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törene ilk kez katıldı. Gül, ''Başkomutan'' sıfatıyla kutlamaları kabul eden ilk Cumhurbaşkanı oldu. Gül'ün yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel yer almadı. Gül, kutlamaları tek başına kabul etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU
Cumhurbaşkanı Gül'ü, Şeref Salonu'ndaki törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Bakanlar Kurulu üyeleri ve kuvvet komutanları tebrik etti. Şeref Salonundaki tebrikleri bugüne kadar Genelkurmay Başkanı kabul ediyordu. Cumhurbaşkanı Gül, kutlamaları kabul ederken iki yanında bulunan Türk bayraklarından birinde Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı.

OLAĞAN GÖRÜNTÜ
Türkiye'de yaşanan değişim yurt dışında da büyük yankı buldu. Reuters, "Cumhurbaşkanı Gül, Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etti. Bu olağan görüntü, Türkiye'de ilk kez yaşandı" yorumunda bulundu. CNN'in internet sitesi, "Türkiye'de değişim büyük bir hızla devam ediyor" diye yazdı.

TRAFiK UYARISI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayram namazını Ankara'daki Kocatepe Camii'nde kıldı. Camiden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile çıkan Gül vatandaşları trafik kurallarına uymaları için uyardı.
Gül, "Lütfen seyahat edenler trafik kurallarına dikkat etsinler, dikkatli olsunlar. Bu bayramda kimseye acı çektirmesinler. Biraz dikkat, birçok acının önüne geçecektir" dedi.

GURUR GÜNÜ
Hava Harp Okulu'nda 57. dönem diploma ve sancak devir-teslim töreni, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının katılımıyla yapıldı. Törende derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları takdim edildi. Gül, dönem birincisi Teğmen Korkusuz'a diplomasını verdi.

3 YIL SONRA
30 Ağustos kutlamalarını kabul eden Gül, 3 yıl aradan sonra ilk kez Genelkurmay Karargahı'na gitti. Gül, Karargah'a en son 4 Ekim 2008'de, 17 askerin şehit edildiği Aktütün saldırısının ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Org.İlker Başbuğ'a başsağlığı dilemek için gitmişti. Gül, 29 Temmuz'da kendi isteğiyle emekli olan Org. Işık Koşaner'e Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde hayırlı olsun ziyaretinde bulunmamıştı

ERDOĞAN DA TÖRENE KATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Genelkurmay Karargahı Şeref Salonu'nda yapılan törene katıldı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü tebrik etti.


Ceyda KARAASLAN