İlk taktik Baba'dan

Meclis'in Geçici Başkanlığı'nı yapan CHP'li Ekşi, milletvekili yeminini eder etmez soluğu Demirel ve Sezer'in yanında aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2011 Güncelleme 06 Temmuz 2011, 10:42
İlk taktik Baba’dan

İÇİNDEKİLER

Geçici Meclis Başkanlığı koltuğunu Cemil Çiçek'e devreden CHP'li Oktay Ekşi, ayağının tozuyla çok ilginç bir ziyaret gerçekleştirdi. Ekşi, Meclis'te yemin eder etmez, Süleyman Demirel'e gitti. Ekşi'nin ziyaret listesinde ilginç bir başka isim daha yer aldı. Ekşi, ardından da 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kapısını çaldı. Kulisleri hareketlendiren ve "Demirel'den taktik aldı" yorumlarına yol açan ziyaretiyle ilgili olarak Ekşi, "Sırada Denktaş da var" dedi ve şunları söyledi:

'BULDUĞUM İLK FIRSATTA'
"Hürriyet'ten ayrıldığım süreçte, Sayın Demirel, Sezer ve Denktaş beni arayıp 'Geçmiş olsun' dileklerini iletmişlerdi. Ben de bulduğum ilk fırsatta ziyaret ederek teşekkür sundum. Yeminden 1 gün sonra Çarşamba günü hem Sayın Demirel'e hem Sezer'e gittim, Denktaş'a da gideceğim."

LİSTEDE DE ADI GEÇTİ
Oktay Ekşi'nin "Teşekkür için gittim" dediği Demirel, genel seçim öncesi "CHP listeleri" ile bağlantılı olarak da gündeme gelmişti. Demirel'in listeler üzerinde belirleyici olduğu belirtilmişti.