Kılıçdaroğlu'yla ilgili belge açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir belge açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2011, 16:00
Kılıçdaroğlu’yla ilgili belge açıkladı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde, imzasıyla sınavsız bir şekilde kuruma personel alındığını söyledi ve bir takım sorular yöneltti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sınavsız olarak SGK'ya işe aldığı personelin soyadlarına dikkat çekdi. Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun değiştirdiği soyadına dikkat çekerek, "Dürüstsen, Gandi'ysen cevap ver" dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI:

İlme bu denli önem veren bir medeniyetin dinin mensupları olarak buna önem vermemiz gerekiyor. Milli eğitim bütçesi şu an bütçede birinci sırada yer alıyor. İstiyoruz ki gençler kendi illerinde eğitim görsünler.

Bizden önce kim vardı iktidarda? MHP vardı, CHP'nin yavrusu DSP vardı ve ANAP vardı. Burs ne veriyorlardı 45 lira. Bu gençler dilenci mi? Biz 240 lira veriyoruz.

Kitaplarımızı her eğitim öğretim yılının başında sıraların üzerinde buluyoruz. Kitap bulabiliyor muyduk eskiden. Şimdi biz kitapları hazırlayıp veriyoruz. Biz geri çağı kapattık. Şimdi yeni bir çağı açtık. Okullarda bilgisayar yoktu ya. Dünya bilgisayarı kullanıyor süratle bilişim teknoloji sınıflarını açtık. Bunlar çıraklık ve kalfalık döneminin adımlarıydı. Şimdi ustalık döneminin adımlarını atıyoruz. Kara tahtaları kaldırıp akıllı tahtaya geçiyoruz. Bu tahtalar bilgisayar donanımlı olacak internete bağlanılacak. Bu projenin adı Fatih Projesi. Şimdi elektronik kitap vereceğiz.

KILIÇDAROĞLU'YLA İLGİLİ BELGE AÇIKLADI

Sen benim vatandaşlarımın ilaçlarını bile veremedin şimdi nasıl konuşuyorsun. Bakınız sayın Kılıçdaroğlu o dönemde öyle yolsuzluk yapmış ki belge açıklayacağım. Bu belgeyi açıklıyorum. Diyor ki 'ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu 1998 yılından sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği söz konusunda pozisyonlarda görev almak isteyenlerin atamalarının gerçekleşmesi uygun olacağı düşünülmektedir.' Tarih 1998 Kılıçdaroğlu imzası. Ben soruyorum nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor. Bunun cevabını ver? Nasıl oluyor da yeterli başvuru alınamıyor. Esas soruya geliyorum, SSK'ya bu şekilde kimleri atadınız o atananlar kimler? Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları sizin eski soyadınızla eşinizin eski soyadıyla aynı olan kaç kişi işe alındı? Bu sorulara cevap verin.

ŞİFREYİ AÇIKLIYORUM

Son zamanlarda YGS sınavı üzerinden bir kampanya yürütülüyor. Bunun ardında başka bir şifre var. Şimdi bu şifreyi açıklıyorum: AK Parti'ye karşı karalama kampanyası. Bu kadar düşüncesiz, pervasız. Savcılık iddiaları soruşturdu her hangi bir şifre olmadığına karar verdi. şimdi ben Kılıçdaroğlu'na Bahçeli'ye candaş medyalarına soruyoru: Yüzünüz kızardı mı? Ama onların yüzü kızarmadı.

Mail denen olay şu: Kılıçdaroğlu'nun da adınada gönderilir. Facebook falan bunlar çirkin berbat teknoloji. Neymiş ÖSYM'ye mail gönderilmiş. Bakan torpil istemiş. Bu kadar basit mi? Bir insan bu kadar utanmaz bu kadar yalanı nasıl söyler? Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na bakın!

Biz tabi yolumuza aynı kararlıkla devam ediyoruz. Benim burada özellikle üzerinde durduğum konu şu: Artık biz bu ülkede temiz siyasetin adımlarını attık, bizim siyaset tarihimiz bu kadar yalancı bu kadar yalanı ardarda dizen bir yalancı görmedi. Önüne gelene dil uzatan annelere dil uzatan haddini bilmez kutsal değerlere dil uzatan bir siyaseti ilk kez görüyor.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Bu beyefendinin 8.5 yıldır yaptığı sadece yalan söylüyor. Bunun üzerinden kazanırım diyor. Defalarca çark etti. İddiasının üzerinden yarım saat geçmeden sözlerini inkar etti. Bir başka yalanını daha söyleyeceğim. Geçenlerde bir tv programda Siyaset Meydanı'nda YÖK'ü kaldıracağız dedi. Biz reforma edeceğiz dedik. 35 dk sonra aynı Kılıçdaroğlu bedelliden gelecek parayı YÖK'e aktaracağını söylüyor. Hani YÖK'ü kaldıracaktın. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış ama bununki 35 dakika sürüyor. Açın Twitter'a bakın.

BALIKESİR'E BÜYÜKŞEHİR SÖZÜ

Hesap uzmanlığı sınavına ben giremezmişim. Ben siyaseti düşündüm, hesap uzmanlığı değil ki. Şimdi senin gibi hesap uzmanlarını yönetiyoruz. Bu ülkenin müsteşara da hesap uzmanına da ihtiyacı var ama en önemlisi lidere ihtiyacı var. Balıkesir'in plaka numarası 10. 2023 yılında Türkiye 10 büyük ülkesinden biri olacak. Seçimlerden sonra Balıkesir'in Büyükşehir olma kararını açıklayacağız. Balıkesir Türkiye'nin ilk 10 şehirlerinden biri olacak.