Yoksulluk azaldı PKK dağıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BM Konferansı'nda konuştu

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2011, 16:10
Yoksulluk azaldı PKK dağıldı

İÇİNDEKİLER


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, teröre ve terör örgütüne karşı çok kararlı bir mücadele verirken, bu mücadelesinde yalnız bırakıldığını belirterek, ''Bugün hala, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermeyen, kendi ülkelerinde bu mücadele için istekli davranmayan, hatta terör örgütüne destek dahi sağlayan ülkeler olduğunu biliyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''4. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı''na katılan devlet ve hükümet başkanları ve üst düzey yöneticiler onuruna Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda öğle yemeği verdi. ''Üst Düzey Yatırım ve Ortaklık'' konulu toplantının da yapıldığı yemekte konuşan Erdoğan, konuklarını Türkiye'de, İstanbul'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

DÜNYANIN KÜRESEL SORUNLARINA VURGU
Başbakan Erdoğan, bazı sorunların tüm dünyayı tehdit ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Çevre sorunları, iklim değişikliği, yoksulluk, terör, göç gibi sorunlar, sadece belli ülkeleri, belli bölgeleri değil, tüm küreyi tehdit ediyor. Bu tür küresel sorunları ilgi alanlarının dışında bırakanlar, hem kendi halklarının geleceğine, hem de dünyanın geleceğine ciddi manada haksızlık ediyorlar. Yoksulla empati kurmak, bugün dünyadaki her liderin, her zenginin mutlaka yapması gereken bir eylemdir. Hayata tutunamayan, umutsuzluk içinde çırpınan, gelecekten beklentisi kalmamış bireylerin meselesi; sadece çok açık söylüyorum o bireyleri değil, hepimizi, insanlığın topyekün akıbetini de ilgilendiriyor."

TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, teröre ve terör örgütüne karşı çok kararlı bir mücadele verirken, bu mücadelesinde yalnız bırakıldığını da belirterek, ''Bugün hala, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermeyen, kendi ülkelerinde bu mücadele için istekli davranmayan, hatta terör örgütüne destek dahi sağlayan ülkeler olduğunu biliyoruz'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Şunu artık anlamak zorundayız... 11 Eylül saldırıları, Amerika Birleşik Devletleri'ne olduğu kadar, insanlığa da yönelik bir saldırıdır. Paris'e, Madrid'e, Londra'ya yönelik saldırılar, esasında tüm insanlık değerlerine yönelik saldırılardır. Biz Türkiye olarak, terör saldırılarına bu nazarla bakarken, ülkemize yönelik saldırılara göz yumulması, sessiz ve tepkisiz kalınması son derece manidardır.''

İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA YAPILAN SALDIRILAR
Bazı teröristler ve terör örgütleri üzerinden, bugün İslam dünyasına ve Müslümanlara yönelik toptancı bir önyargı sergilendiğini belirten Erdoğan, ''Terör nereden, kimden gelirse gelsin, karşısında dururuz ve duruyoruz. Terörist ve terör örgütleri arasında, asla ve asla ayrım yapmıyor, terörü bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Ancak, bazı teröristler ve terör örgütleri üzerinden, tüm Müslümanları töhmet altında bırakmak, adı Hasan, Ahmet, Mustafa ve benzerleri olan kişilere potansiyel terörist tavrı takınmak, en az ırkçılık kadar, en az anti semitizm kadar tehlikelidir'' diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERİ DE ANLATTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 2006 yılından itibaren, günlük harcaması 1 doların altında olan yoksul insan kalmadığını belirterek, ''Günlük harcaması 4,3 doların altında kalanların oranı 2002'de yüzde 30'du, bunu da dikkat ediniz, yüzde 4'e kadar çektik'' dedi.

PETROL VE MADEN AVCISI ÜLKELERE GÖNDERME
Ülkelere baktıklarında sadece madenleri, sadece petrol kuyularını görenlerin, o ülkelerin halkları nezdinde ciddi bir güven bunalımı oluşturduğuna dikkati çeken Erdoğan, demokrasi ve özgürlükleri kendileri için tabii bir hak, başkaları için erken veya gereksiz görenlerin, dünya genelinde adalet duygusunu zedelediğini ifade etti.