Erdoğan'dan Bahçeli'ye bozkurt cevabı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim mitinglerini Bayburt'tan başlattı.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2011, 16:42
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bozkurt cevabı

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ustalık dönemimizin ilk mitingini buradan başlatıyoruz. Türkiye hazır hedef 2023. Bayburt hazır hedef 2023. İstikrar sürsün Bayburt büyüsün. Biz gelene kadar Bayburt'tan genlerini götürdüler en sonunda da Bayburt'un ikinci vekilini götürdüler. Bayburt tek vekil kaldı. Bunun için buradan ilk mitingi başlatıyoruz.

Kimin götürdüğünü biliyorsunuz. CHP, onlar Anayasa Mahkemesine götürdü.

Sizlerin ikinci vekili benim. Mahsun olmayın. Ben varım bu kardeşiniz var. Usztalık döneminin hizmetleriyle zenginleşecek. Hiçbirşey eksik kalmayacak.

Bayburt, Bayburt olalı böyle hizmet görmedi.

12 Haziran'da sizlerin oylarıyla ustalık dönemini başlatacağız. Çok büyük hedeflerimiz var. 2023'te Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacak. 8,5 yıl önce dünyanın 26. en büyük ekonomisiydik. Ancak şimdi 16. sıraya yükseldik.Çıkar mıyız, çıkarız.Biz ekonomik büyümeyi konuşuyoruz. Siz iktidar olduğunuzda 5 centte milleti muhtaç ettiniz.Kuyruklarda az mı durduk.Bakanlar Kurulu'nda paltoyla toplantı yaparlardır.

MUHALEFETE CEVAP

Bayburt'a gaz geldi gaz.Biz eserlerimizle konuşuyoruz peki CHP ve MHP neleriyle konuşuyor. MHP, diyor ki 2023 benim. Bunlar ne yaptı 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Çünkü onlar bunları idare edebilecek kapasitede değilsin.Bugün duydum ki meydan okuma yapmış.Bin bozkurtla Kasımpaşa'ya kadar kovalarım. Bozkurtlarla mı dolaşıyorsun, bozkurtların hayırlı olsun. Ben eşrefi mahluk olan insanla dolaşırım.

5 bin 10 bin gençle yürürüm diyorsam illegal örgütlere karşı dedik. Ama kuralı ve intizamı içinde. Sizi muhatap almıyorum sayın Bahçeli. Sen kovalamacaya devam et. Bunlar bizi dünyaya rezil ettiler. 21 bankanın içini boşalttılar. 40 milyar dolar borçlandırdılar.Küresel kriz oldu. Bizde bir bank bile batmadı.

"CHP VE MHP YOKTU"

Bayburt'ta 2 km'cik duble yol vardı. Biz geldik 60 km duble yol yaptık.Ustalık dönemin yansıması çok daha farklı olacak. 8,5 yıl önce hayal görülen şeyleri biz başardık. Biz sıradan bir devlet değiliz. Biz kompleks işçinde olamayız. Kimin yardıma ihtiyacı varsa biz ordayız. Bayburt'un meselesi nasıl bizimse, Kabil, Gazze, Bingazi de bizim meselemizdir.Şehit Osman'a mahcup olmayacağız. Seçim görünene kadar CHP ve MHP yoktu. Cennetten size arazi vaadederlerse hiç şaşırmayın.

KÜRT-TÜRK-ARAP-GÜRCÜ YAN YANA

O ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum diyerek eskiden yapmışlardı. Bunlarda onların izinden gidiyor.Şurada bir yatırımları var mı, yok.Bunlar ada bulamayıp içeridekilerine sahip çıktılar. Bir kaset operasyonuyla iş başına gelip şimdide içerideki adamları almaya başladılar.Dokunulmazlık çığırtkanlığı yaptılar. Silivridekileri de bu şemsiyenin altına almaya başladılar.12 Haziran'da temiz siyaset yapanları ayırt edecek misiniz? Millete hizmet yerine çetelere hizmet edeni ayıracak mısınız?

Türkiye oyunu görsün fark etsin... Çanakkale şehitliğine gidin orası bizim kardeşliğimizin abidesidir. Sarıkamış da öyledir. Bu ülkeyi birlikte savunduk birlikte gazi ve şehit olduk. Bu ülkede Kürt, Türk, Arap, Gürcü yanyana yatıyor.

Biz Ak Parti'yi kurarken barışı tesis etmek için geldik. Şimdi MHP neden kardeşlikten rahatsız oluyor. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Hodri meydan, meydandayım.. Meydana yeni çıkmadım. Gençlik yıllarımdan beri siyaset meydanındayım... Bu millete hizmetkar olmaya geldik. Ben MHP'ya gönül verenlere sesleniyorum. Kimin peşinde olduğunuza dikkat edin. Eşrefi mahluk olan insanı düşman ilan etmek doğrudur. Bunlar meselenin çözümünü istemediler... Onlar ayrımcılık yaptı biz yapmadık. Ak Parti bugüne kadar hep Türkiyeli idi bundan sonra da devam edecek.. Biz sadece Türk etn,k unsuruna sahip olanların partisi değiliz. Biz yolumuza devam ederken, BDP'nin sürekli etnik yapılardan beslenmesinin yanı sıra MHP de şehit cenazesini istismar ederek siyaset yapıyor.

ERGENEKON

Var gücüyle tehdit ve tahrik siyaseti yapıyor. Sorumsuz kışkırtıcı bir dille gençliği sokağa dökmekten bahsediyor. Ergenekonla CHP MHP ve BDP aynı hizada saf tuttu. Anayasa değişikliğine karşı çıkan MHP şimdi radikal sol örgütlerle aynı hizaya giriyor. Hiçbir silahlı eylemde Ak Parti gençliği bulunmaz... Haklarımızı almamızın yollarını çok iyi biliyoruz. Ama MHP istiyorsa gitsin taksimde illegal örgütlerle kol kola yürüsün. Bunların tek yaptıkları hakaret ve tahriktir. Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz... Gençler de bu oyuna gelmeyecek. Ben sizlerden bu çirkin kirli olayı bozmanızı istiyorum. Bayburt bunlara en önemli dersi verecektir.. Bazı illerde sokaklara dökülen çocuklar polise taş atarken BDP MHP ve CHP bir köşede elini ovuşturuyor...

AİLE SİGORTASI GÖNDERMESİ

Sayın Kılıçdaroğlu aile sigortasından bahsediyoruz. Biz bunu 8 yıldır uyguluyoruz.