Ergenekon irtibat ofisi

Başbakan 'Milleti mi yoksa Silivri iradesini mi temsil ediyorsun?' diye sorduğu muhalefete sert çıktı: Aday bulamayıp Silivri'den transfer yaptılar. Partide Ergenekon irtibat ofisi açıyorlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2011 Güncelleme 19 Nisan 2011, 10:55
Ergenekon irtibat ofisi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, 550 vekil adayını tanıttığı coşkulu törende, "Doğudan çekiliyor" iddiasını yalanladı, muhalefete de "Ergenekon" üzerinden çattı:

CEHLİ SİYASET: AK Parti'nin listesi her etnik kökeni, her inanç grubunu temsil ediyor. AK Parti'nin bazı bölgelerden çekildiğini söyleyenler çok büyük bir yanılgı ve cehli siyaset içindedir. AK Parti hiç bir bölgeden çekilmiyor. Siz o isimleri duymamış olabilirsiniz ama hepsi deneyimli, donanımlı isimlerdir.

KÜRT MESELESİ YOK: Her etnik unsur saygındır. Rahat rahat Türküm, Kürdüm, Çerkezim diyeceğiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demekten de kaçınmayacağız. Biz tek bayrak, tek vatan dedik. Bu bayrağın altında 2. bir devlet asla düşünülemez. Kimse de akan kanı istismar edemez. Bu ülkede Kürt meselesi artık yoktur, benim Kürt kardeşlerimin meseleleri vardır. Kürt kardeşlerimin istismarı vardır ama bu oyunu bozacaklar.

ÖRGÜTÜ ARIYORDU!: Sayın Genel Başkan, "Nerede Ergenekon örgütü, gidip üye olacağım" demişti. Silivri'de. Üye kayıt defteri açıldıysa, gider üye olursun. Ergenekon'un üye kayıt ofisini bulamayanlar şimdi kendi parti çatıları altında Ergenekon'un irtibat ofisini açmaya karar verdiler.

KARANLIK ÖRGÜT: Dışarıdan aday bulamadılar Silivri'den transfer ettiler. MHP'ye, CHP'ye soruyorum, millet iradesini mi temsil ediyorsun, Silivri'nin iradesini mi? Yoksa çetelerin, mafya ve cuntanın mı? Gücü milletten mi alıyorsun, karanlık örgütlerden mi?

RUHUMUZU SATMADIK: 8.5 yıl boyuca hiçbir tehdide boyun eğmedik. Çetelerin karşısında boynunu bükenlerden, hazır ola geçenlerden, ruhunu çetelere satanlardan olmadık. Aydınlıktan gözü kamaşanlar karanlığa methiyeler dizmeye başladılar.

YGS İDDİALARI AHLAKSIZLIK
ERDOĞAN, YGS eleştirilerini de sert yanıtladı: Tüm iddiaların takipçisiyim. Bir kayırma varsa en güçlü tepkiyi ben veririm. Ama gençlerin hissiyatını siyasi malzeme yapmak ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Taksim'de bin kişiyi yürütmek problem değil. Onların karşısına 5-10 bin genci koyarız. Ama gerilimden yana değiliz.

İSTANBUL'A FRANSIZLAR
SEÇİM beyannamesindeki İstanbul projelerine sahip çıkan CHP'li Akif Hamzaçebi'ye "Ben maliye memuru değilim. O önce İstanbul'u tanısın. Genel Başkanı da tanısın. Bunlar İstanbul'a Fransız" diyen Erdoğan, aynı iddiayı dile getiren MHP'ye de "Sen iktidarı bırakıp kaçtın. Nasıl 2023'ün hesabını yapacaksın? Böyle bir ufku yok bunların, kapasite yok" diye çattı.