Katil İsrail hesap verecek

Tansiyonu düşürmek için gittiği Lübnan'da 'barış elçisi' gibi karşılanan Erdoğan İsrail'e sert çıktı: Katile katil diyeceğiz, yaptıklarının hesabını soracağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2010 Güncelleme 07 Ekim 2017, 12:19
Katil İsrail hesap verecek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2 günlük ziyaret için gittiği Lübnan'da "İsrail'i bombaladı." Erdoğan, halk tarafından "barış elçisi" gibi karşılanırken, Lübnan Başbakanı Saad Hariri de protokol sınırlarının dışına çıktı ve Erdoğan'ı havaalanında askeri törenle karşıladı. Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'la bir araya geldi. Başbakan, ardından da Hariri ile birlikte Türkmenler'in yaşadığı Kuvaşra Köyü'ne geçti ve okul açılışı yaptı.

HİZBULLAH DA LİSTEDE...
Burada İsrail'in Mavi Marmara saldırısına vurgu yapan Erdoğan, sert mesajlar verdi: "Kim ne derse desin haksızlık karşısında sesimizi yükselteceğiz. Akdeniz'de korsanlık yapanlara, masum sivilleri acımasızca katledenlere karşı hakkı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık ve vicdan adına Kudüs, Gazze, Beyrut demeye devam edeceğiz. Biz barış diyeceğiz, biz adalet diyeceğiz, biz uluslararası hukuk diyeceğiz ve gerektiğinde katile katil diyeceğiz. Gerektiğinde katilden tüm yaptıklarının hesabını Allah'ın izniyle soracağız. Bölgemizde bir, iri ve diri olacağız."


'BÜYÜK MİSAFİR'
Hariri'nin "Büyük bir misafir ağırlıyoruz" dediği Erdoğan, bugün siyasi yelpazedeki tüm parti temsilcileriyle buluşacak. Siyasi kriz beklenen ülkede tansiyonu düşürmeye çalışacak olan Erdoğan, Lübnan gazetesi As-Safir'e, Türkiye'nin Lübnan'da savaş çıkmasını önlemek için her şeyi yapacağını, Hizbullah dahil bütün liderlerle görüşeceğini söyledi.

HOŞGELDİN SULTAN ERDOĞAN
Ziyaret nedeniyle Beyrut kırmızı-beyaza büründü. Erdoğan'ın büyük boy posterleriyle süslenen yollarda "Sultan Erdoğan" pankartları açıldı.