Lüküs ha'yat'!

Bodrum’daki yat acenteleri, mavi tura çıkmak isteyen milyarderler için çıtayı yükseltti! Listeye, Abramovich’in haftalık kirası 8 milyon 679 bin lira olan lüks yatı ‘Eclipse’ de eklendi. ‘Kısmet’ adlı yüzen saray ise 2 Türk aileye kiraya verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2017 Güncelleme 21 Haziran 2017, 00:00
Lüküs ha’yat’!

İÇİNDEKİLER

TATİL mevsimi geldi. Tercihlerini mavi turdan yana kullanan zenginler, kiralık lüks yatlara yöneldi. Hal böyle olunca dünyaca ünlü işadamlarının tatil rotası olan Bodrum, adeta yat cenneti haline geldi. Bodrum'daki yat acenteleri, listelerine dünyanın en lüks yatlarını dahil etti. Bu yatların kirası ise milyonlarla ifade edildi.

ARAPLAR'DAN TALEP VAR
Yat kiralama hizmeti sunan 'www.yachtcharterfleet.com'dan alınan bilgilere göre, Bodrum'dan kiralanıp Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi diğer gözde tatil yerlerine giden kiralık yatların en pahalısı, tanıdık bir isme aitti. Rus milyarder Roman Abramovich'in dillere destan 'Eclipse' adlı yatı, kiralık yatların zirvesine yerleşti. 'Eclipse'nin haftalık kira berdelinin 2 milyon 200 bin euro (8 milyon 679 bin lira) olduğu öğrenildi. Süper lüks yatın özellikleri ise "Yüzen saray" dedirtti. Haftalık kirası dudak uçuklatan 165 metrelik Eclipse'de helikopter pistinden havuza kadar aklınıza gelebilecek tüm lüks detaylar mevcut. Listenin ikinci sırasında ise haftalık kiralama bedeli 1 milyon 950 bin euro (7 milyon 692 bin lira) olan 'Queen Miri' isimli yat bulunuyor. 36 kişi kapasiteli 92 metrelik yatta, 18 kabin ve yine her türlü lüks imkan bulunuyor. Haftalık kirası 1 milyon 280 bin euro (5 milyon 50 bin) olan 'Kısmet' ise 95.2 metre ve 7 kabinli. Yatların kiralama hizmetini sunan acente yetkilisi, "Bu yatları, Bodrum'dan Yunan Adaları ve İspanya'ya gitmek isteyenler kiralıyor. Abramovich'in yatıyla ilgili şu anda Temmuz ayı için Türk bir aileyle görüşmeler yapıyoruz. Kısmet adlı yatımız ise Ağustos ayında 2 ayrı aileye kiralandı. Araplar yatlara büyük ilgi gösteriyor" dedi.


ECLİPSE'NİN 1 HAFTALIK KİRASI: 8 MİLYON 679 BİN Lİ RA


QUEEN MİRİ'NİN 1 HAFTALIK KİRASI:7 MİLYON 692 BİN LİRA

ÖZELLİKLERİ: 'Queen Miri' adlı yüks yat, 92 metre uzunluğunda. 36 kişi kapasiteli yatta, 18 kamara, SPA, jakuzi, sauna, güzellik salonu, çocuk oyun odası, kütüphane, havuz ve şarap mahzeni var.


KISMET'İN 1 HAFTALIK KİRASI: 5 MİLYON 50 BİN LİRA

ÖZELLİKLERİ : Uzunluğu 95.2 metre. 12 kişi kapasiteli, 7 kamara ve 28 mürettebata sahip. Jakuzi, havuz, spor salonu, kış bahçesi ve sinema salonu bulunuyor.


ACE'IN 1 HAFTALIK KİRASI: 4 MİLYON 220 BİN LİRA

ÖZELLİKLERİ : 87 metre uzunluğunda ve 12 kişi kapasiteli olan bu yatta 6 kamara, helikopter pisti, sualtını görme sistemi , disco ve hamam bulunuyor.


SOLANDGE'NİN 1 HAFTA LIK KİRA SI: 4 MİLYON 260 BİN LİRA

ÖZELLİKLERİ : 85.1 metrelik yat, 12 kişi kapasiteli. İçerisinde 7 kamara, jet-ski kullanımına uygun havuz, jakuzi, spor salonu ve şarap mahzeni var.


Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in lüks yatı "Eclipse", kiralık yatlar listesinin zirvesinde. Abramovich'in sahibi olduğu 165 metrelik Eclipse'de yok yok. Süper lüks yatta 18 kamara, 70 mürettebat, helikopter hangarı, 15 metre havuz, SPA, jakuzi, beach club, güzellik salonu ve dans pisti mevcut.

Özge GÜRCAN