Yumurtalarını dondurdu

42 yaşındaki sunucu Seda Akgül, yumurtalarını dondurduğunu itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2013 Güncelleme 07 Nisan 2013, 00:00
Yumurtalarını dondurdu

İÇİNDEKİLER

Son dönemde yaşı ilerlediği için anne olamamaktan korkan kadınlar, yumurtalarını dondurmaya başladı. Türk kadınları arasında da git gide yaygınlaşan bu yönteme başvurduğunu itiraf eden ilk isim ünlü sunucu Seda Akgül oldu. 42 yaşındaki Akgül, CİNE5'te katıldığı "Sırada Ne Var?" isimli programda şunları söyledi:

'60'IMDA DA DOĞURABİLİRİM'
"Ben 60 yaşında da hamile kalabilirim. Niye diyeceksiniz? Ne zaman doğurganlığımı yitireceğim, çocuk sahibi olacağım diye düşünmektense yumurtalarımı dondurdum. Yurt dışındaki bir merkezde saklanan yumurtalarım sayesinde bir gün anne olur muyum; onu bilmiyorum."

MALİYETİ EN AZ BİN 500 EURO
Uzmanlar, bu yöntemi ise şöyle anlatıyor: "Yumurtayı 1 yıllık süreyle dondurma işleminin maliyeti, bin 500 euro'dan başlıyor. Yıl geçtikçe, bu fiyat da artıyor. Yumurtalarının dondurularak saklanmasını arzu eden bir kadın; yumurtaların döllenmesi ve embriyoların transferi haricinde normal bir tüp bebek tedavisinin tüm basamaklarına ihtiyaç duymaktadır."

STARLARIN TERCİHİ
Şimdilerde hamile olan Kim Kardashian da birkaç yıl önce; "Soyum devam etsin diye yumurtalarımı dondurdum" açıklaması yapmıştı.

İLK KEZ AKGÜL AÇIKLADI
Hollywood'un ünlü yıldızı Jennifer Aniston, henüz anne olamadı. Ancak 44 yaşındaki Aniston da; yıllar önce yumurtalarını dondurduğu için son derece rahat.