Bedenin kalkanı

Kanserle mücadelede etkili olan siyah hardal, bağışıklık sistemini güçlendirerek kronik yorgunluğa karşı da kalkan görevi görüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2011 Güncelleme 27 Nisan 2011, 00:00
Bedenin kalkanı

İÇİNDEKİLER

Anavatanının Akdeniz ve Orta Doğu olduğu sanılan siyah hardalın binlerce yıldır kültürü yapılıyor. Hindistan hardalı diye de bilinen sarı hardal kadar popüler olmamış bu baharat tıp tarihinde ancak en az onun kadar kıymetli.

YANGI GİDERİCİ
Siyah hardalın 'yangı giderici' özelliği var. Birçok subklinik yani 'üstü örtülü' kronik yangısal hastalık daha tanı bile konulamadan aylarca tek bulgu olarak kronik yorgunluk hissi ile kendini gösterebiliyor. Bu gibi durumlarda, doğal 'yangı giderici' özelliği olan doğal desteklerden faydalanılması, kişinin lehine olabilir, siyah hardal da bunlardan biri. Siyah hardal aynı zamanda tam bir selenyum ve magnezyum zengini. Selenyum, bedenimizin kalkanı olan bağışıklık sistemimizin kalkanı adeta, bağışıklık sistemini destekleyen mineraller içinde en kuvvetlisi.

ONA DA YER AÇIN
Selenyum eksikliğinde bağışıklık sisteminde birtakım problemler ortaya çıkıyor ve bedenimiz birçok enfeksiyona açık hale geliyor. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha güçlü bir beden için siyah hardalı sofranızdan eksik etmemenizi öneriyorum, karabiber ve kırmızıbiberinizin yanında ona da yer açın diyorum. Lezzet ve sağlık bir arada bu kara tohumlarda, lezzetle ve sağlıkla kalın, doğaya güvenin.