Huzurun şirin adresi

Kalkan, begonyalarla süslü beyaz renkli evleri, dar temiz sokakları ve turkuvaz renkli Kaputaş Plajı'yla huzurlu ve keyifli bir tatil sunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2010 Güncelleme 10 Temmuz 2010, 00:00
Huzurun şirin adresi

İÇİNDEKİLER

Kaş'tan Kalkan'a doğru ilerliyoruz. Kaş'ı Kalkan'a bağlayan yol sahilden ve kıvrıla kıvrıla devam ediyor. Kaş'tan yaklaşık 20 dakika sonra dağların ve virajların arasında karşınıza muhteşem rengiyle Kaputaş Plajı çıkacaktır. Plaja 200'e yakın basamak merdiven inerek ulaşılıyor. Üşenmeyip o merdivenlerden inin ve tropikal bir adayı andıran masmavi denizin kıyıda turkuvaza dönüştüğü bu minik sahilde dalgaların ve denizin keyfini çıkarmadan ayrılmayın. Kaputaş Plajı'ndan yaklaşık 10 dakika sonra Kalkan'dasınız. Akdeniz'in en güzel tatil beldelerinden biri olan Kalkan, begonyalarla süslü beyaz renkli evleri, dar temiz sokakları ve küçük yat limanıyla özellikle İngilizler tarafından en ilgi gören tatil yerlerinden biri. Muhteşem bir koyun kıyısında olan Kalkan, son yıllarda adeta bir İngiliz kolonisine dönüşerek eski sakinliğini ve cazibesini yitirse de hala huzur verici. Kalkan bundan 150 - 200 sene önce hemen karşısında bulunan Yunanistan'a bağlı Meis Adası'ndan gelen tüccarlar tarafından kurulmuş. Eski adı Kalamaki. Yüzyıl başlarına kadar nüfusunun ağırlıklı bölümü Rumlardan oluşuyormuş. Merkezdeki Kocayaka Camii, eski bir Rum kilisesi. Uzun yıllar bölgenin ulaşım zorluğu sebebiyle canlılık kazanamamış ve Kalkan'ın mimari yapısı ve kent dokusu belki de bu yüzden fazla bozulmamış. Akşam üzeri kafe restoranların terasında bir şeyler içerken gün batımını izlemek olağanüstü keyifli. Kalkan'da Kaş gibi kum fakiri. Denize Kalkan'ın içinden girilen kumsalı taşlık olan sadece küçük bir plajı var. Denizdeki tatlı su kaynağı nedeniyle de suyu oldukça temiz.

NE YENİR?
Kaputaş Plajı'nda denizden sonra acıktıysanız Kalkan'a 4 km kala Kuru'nun Yeri'nde yoğurtlu köfte, mantı ve çiğ börek yemeden gitmeyin.Yiyecek ve konaklama konusunda Kalkan, Kaş'a göre daha pahalı bir yer. Liman Caddesi'nde yan yana balık restoranları ve barlar var. Çok şık ve gösterişli olan bu restoranlarda sebzeli, meyveli, sarımsaklı, fesleğenli balık çeşitlemeleri, Akdeniz ve Türk mutfağından örnekler bulabilirsiniz. Restoranlardaki canlılığa karşın gece hayatı oldukça sönük. Gironda, Kalkan'ın en şık restoranlarından biri. Eski bir Rum evinin üzerine inşa edilen restoranda mönü, Akdeniz ve Türk mutfağı ağırlıklı.

NASIL GİDİLİR?
İstanbul-Kalkan arası 834 km, Antalya-Kalkan arası ise 215 km. Kalkan'a karayolu ile ulaşım Fethiye üzerinden daha kolay. Kalkan-Fethiye arası 79 km. Kalkan-Kaş arası 27 km. Kalkan'ı Kaş'a bağlayan yol sahilden ve kıvrıla kıvrıla yolculuk yapıyorsunuz.

NEREDE KALANIR?
Konaklama olarak Hotel Villa Mahal, Avrupa'nın en romantik otelllerinden biri seçildi. Kalkan Koyu yamaçlarında muhteşem bir manzaraya sahip sofistike bir butik otel. Tel: 0242 844 32 68, Otel Kalkan Park: 0242 247 67, Zehra's Pension: 0242 844 13 57, Daphne Pansiyon: 0242 844 27 88, Happy Hotel: 242 844 11 33, Pirat Hotel: 0 242 844 31 78.