Kime hangi koku

Parfüm konusunda zevkler farklılık gösterir Önemli olan nokta kişinin ten yapısıdır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2010 Güncelleme 23 Ocak 2010, 00:48
Kime hangi koku

İÇİNDEKİLER

Güzel kokma isteği, günümüzden binlerce yıl önce yaşayan insanların bugünkü parfümlerin temelini oluşturur şekilde kokular hazırlamalarına neden olmuştur. Örneğin Eski Mısır'da zengilerin mumyalarına öteki yaşamlarında hoşluk olsun diye türlü kokular ekledikleri anlatılır.

Kime hangi koku gider?
İnsanların herbiri nasıl ki farklı karekterlere sahipse, parfüm konusunda da zevkler farklılık göstermektedir. Kimi, sabunsu kokuları tercih ederken kimi de şekerli veya baharatlı kokuları sever. Parfüm seçerken günün hangi saatlerinde kullanacağınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Gündüz fazla ağır kokular tercih etmek doğru değildir. Ancak akşamla birlikte daha çarpıcı ve iddialı kokular deneyebilirsiniz. Tüm bu etkenlerin yanısıra asıl önemli nokta kişinin ten yapısıdır. Esmer, kumral ve sarışın tenli kişilerin parfüm seçimleri birbirinden farklı olmalıdır. Çünkü esmer bir tende hoş kokan bir parfüm daha açık tenli bir kişi için ağır kaçabilir. Ya da tam tersi açık tenli bir kişide kalıcı olan bir koku, esmer tenli birinde o kadar kalıcı olmayabilir. Son bir detay olarak; giyim tarzına ve mevsimlere göre de parfüm seçimi farklılık gösterebilir. Kışın daha şekerli, vanilyalı ve baharatlı kokular ön plana çıkarken, yazın daha hafif sabunsu kokular tercih edilir.

Püf noktaları
Parfüm kullanılırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır; r Ter kokusunu gidermek için parfüm kullanma hatasına sakın düşmeyin. r Parfümü cildinize 20 cm uzaklıktan sıkın. Böylelikle parfümü daha geniş bir alana yaymış olursunuz. r Parfümü giysilerinize sıkmak pek doğru değildir. Leke problemi doğurabilir. r Spor yaparken parfüm kullanmaktan kaçının. Terleyip ağır bir kokuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. r Parfümü banyodan hemen sonra kullanın. Bu şekilde parfüm cildinize daha hızlı nüfuz edecektir. r Gündüzleri hafif, çiçek, meyve kokularını; akşamları daha iddialı ve çarpıcı kokuları kullanın.


HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!