Hayat sigortasında üretim artmalı

Hayat sigortası üretiminin yükselmesinin önemine değinen BNP Paribas Cardif Emeklilik Banka Sigortacılığı Kanalı Genel Müdür Yardımcısı Emre Erkan, 'Bu branştaki üretimin artırılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerekiyor' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2014 Güncelleme 19 Ağustos 2014, 00:04
Hayat sigortasında üretim artmalı

İÇİNDEKİLER

Hayat sigortası branşında yılın ilk 6 ayında prim üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 civarında gerilediğini söyleyen BNP Paribas Cardif Emeklilik Banka Sigortacılığı Kanalı Genel Müdür Yardımcısı Emre Erkan, sektörün ilk 6 aylık verileri ışığında değerlendirmelerde bulundu. Y›l›n ikinci yarısında faizlerde beklenen düşüşün hayata geçmesi durumunda bir toparlanma sürecinin yaşanacağını belirten Erkan, yavaşlayan büyümenin ivme kazanarak mevcut daralmanın telafi edilebileceğini söyledi.

'SİGORTA BİLİNCİYLE BÜYÜME SAĞLANACAK'
Erkan,
hayat sigortalarında üretimin büyük kısmının bankalar tarafından verilen krediler ile birlikte gerçekleştiğini ifade etti. Bu kapsamda Türkiye'de hayat sigortaları hacminin ekonomik faaliyetlerle yakın ilişkili olduğu yorumunu yapan Erkan, hayat sigortası üretiminin yükselmesinin önemini vurguladı. "Gelişmekte olan pazarlarda hayat sigortası bilinci yakın bir gelecekte bu pazarın doygunluğa ulaşması ile bankasürans dağıtım kanalı başta olmak üzere farklı noktalara doğru gidebilecektir" diyen Erkan, bireysel ürünlerin pazarın gelişmesi için önemli olduğuna değindi. Hayat branşlarında sektörde önemli bir potansiyelin olduğunu belirten Emre Erkan, bu potansiyelin değerlendirilmesinin sigorta bilincinin artmasına paralel olarak mümkün olacağını söyledi. Erkan, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreçte sigorta şirketleri, mutlaka müşteri odaklı yaklaşımlar, hizmet kalitesinin çok daha ön planda olduğu stratejilerle bu bilinçlendirme faaliyetlerini destekliyor olmalı. Burada zaten halihazırda yapılan yasal düzenlemelerle, rekabeti teşvik edici çalışmalar ve sektördeki güçlü sermaye yapısı sayesinde büyümenin önü açık görünüyor."