Promosyonda görev SGK'nın

Emekliye verilecek maaş promosyonuyla ilgili pazarlığı Sosyal Güvenlik Kurumu yürütecek. Emekliler, yetkililerin bir an önce bankalarla görüşmelere başlamasını bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2013 Güncelleme 20 Ağustos 2013, 00:00
Promosyonda görev SGK’nın

İÇİNDEKİLER

Memurlara verilen maaş promosyonlarından 10 milyon emeklinin de yararlanacak olmasıyla ilgili gelişmeler vatandaşları heyecanlandırıyor. Yıllardır bankalarda paralarının kullanılmasına rağmen kendilerine hiçbir fayda sağlanmadığını belirten emekliler, haklarının verilmesini istiyor. Bunun için kamu bankalarına çağrı yaparak öncülük etmelerini isteyen emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) da girişimde bulunmasını talep ediyor. Bankalara parayı yatıran kurumun SGK olduğunu, dolayısıyla pazarlığı kurumun yapacağını hatırlatan emekliler, "SGK, başta kamu bankaları olmak üzere banka yetkilileriyle bizim adımıza görüşmeler yaparak haklı isteğimizi iletmeli. Bugün emekli maaşı için büyük rekabet içinde olan bankalar, böyle bir çalışmada yer almak ister" dedi.

BANKALAR KAZANÇLI ÇIKIYOR
Emekliler maaşlarını PTT dahil 22 bankadan çekebiliyor. Bu bankalar emekliler için yıllık olarak yatırılan 104 milyar lirayı kullanarak kazanç sağlıyor. Ayrıca kendilerinden maaş alan emeklilerin kullandığı ürünlerden de kâr ediyor. Emekliler, birçok bankadan kredi çekiyor, kart kullanıyor ve kredili mevduat hesabı açtırarak faiz ödüyor.