Emeklinin 900 liralık promosyon atağı

Emekliler; VakıfBank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'na çağrıda bulunup, 'Promosyon uygulamasını önce siz başlatın. Maaşlarımızı sizin bankanızdan alalım' diye seslendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2013 Güncelleme 19 Ağustos 2013, 00:00
Emeklinin 900 liralık promosyon atağı

İÇİNDEKİLER

Emekliler, bekledikleri promosyon uygulamasında kamu bankalarının öncülük etmesi ile ilgili çağrıda bulundu. 3 kamu bankasına seslenen emekliler, "VakıfBank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası bu konuda öncülük ederse, özel bankalar da rekabete uyacaktır. Bu konuda adım atacak banka, emeklileri de kazanır" dedi. Memurlara maaş aldıkları bankalarca verilen promosyon paralarının emekliler için de uygulanması konusu gündemden düşmüyor.

TELEFON YAĞMURU
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla yapacağı pazarlığa kamu bankaları ile başlamasının daha doğru olacağını belirten emekliler, gazetemizi telefon yağmuruna tutuyor. 10 milyona yakın emekliye ödenen yıllık 104 milyar lira gibi bir paranın bankalarca kullanıldığını ifade eden emekliler, bunun karşılığında mutlaka bir ödeme yapılması gerektiğini belirtti. Yetkililere seslenen emekliler, "Bu para hakkımız. Memurlar nasıl alıyorsa, emeklilere de bu paralar ödenmelidir" ifadesini kullandı. Gerekirse mevzuat değişikliği de yapılmasını isteyen emekliler, şunları kaydetti: "Bankalar bizim maaşlarımız üzerinden para kazanıyor. Üstelik paramızın yatırıldığı bankalardan kredi kartı kullanıyoruz. Kredili mevduat hesapları açılıp faiz ödememiz sağlanıyor. Fatura ödüyoruz. Yani bankalar her durumda kazanıyor. Bu kazançtan emeklinin de payı ödenmeli."

TOPLU ÖDEME YAPILIYOR
Emeklilere promosyon ödenmesi durumunda bunun miktarı ortalama olarak 900 lirayı bulacak. Memurlardaki sistem kurumların yaptığı özel anlaşmalarla değişse de genel olarak anlaşma süresi boyunca tek seferde brüt maaşın yüzde 60'ının ödenmesi şeklinde uygulanıyor. Buna göre; ortalama bin 500 lira maaş alan bir emekliye ödenecek promosyon miktarı da anlaşma süresince tek seferde 900 lirayı bulacak.