Sözleşmeliye Haziran müjdesi

Hükümet belediye çalışanları başta olmak üzere, kamudaki tüm sözleşmelilerin kadroya alınması için düğmeye bastı. Haziran'da kadro yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2013 Güncelleme 30 Ocak 2013, 12:57
Sözleşmeliye Haziran müjdesi

İÇİNDEKİLER

Takvim geçtiğimiz Pazar günü sözleşmeli personelin kadro sorununun Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını duyurmuştu. Başta 18 bin belediye işçisi olmak üzere tüm sözleşmelilerin dört gözle beklediği kadro müjdesi Bakanlar Kurulu'ndan çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunumda, ilk etapta 18 bin belediye işçisinin Haziran ayı sonuna kadar kadroya alınacağının mesajını verdi. Kamuda çalışan bütün sözleşmeli personele yönelik detaylı bir sunum yapan Bakan Çelik, sözleşmelilerin kadroya alınması için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Bakanlık, kadroya alınma konusunda istismarların önüne geçebilmek için süre sınırı getirecek. Yasanın çıktığı tarih itibarıyla son 6 aydan önce sözleşmeli olanlar kadroya alınacak. Kadroya giren sözleşmeliler, pek çok ilave haktan yararlanacak. Çakılı görev yapan sözleşmeliye tayin hakkı verilecek, iş güvencesi gelecek. Süt izni ve ücretsiz izin hakkı gibi sosyal haklardan da yararlanabilecekler.

KAMUNUN SINAV TAKVİMİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuya ilk defa atanacaklar için 2013 yılı sınav ve yerleştirme takvimini açıkladı. A Grubu kadrolar ile öğretmenlik kadrolarına atanacaklar için Kamu Personeli Seçme sınavı 6-7 Temmuz'da, öğretmenlik alan testi ise 14 Temmuz'da yapılacak. Başvurular 6-15 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek. 1'inci Yerleştirme için ise 4 Mart-17 Mayıs arasında talep toplanacak, tercihler 24 Haziran-3 Temmuz'da alınacak.


Hazal ATEŞ