Karakolda dayak var

Tehlikeli araç kullanmaktan gözaltına alınan 2 kardeşe, karakolda öldüresiye dayak atıldı. Kameraların kaydettiği işkence üzerine 2 polis görevden alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2009 Güncelleme 04 Aralık 2009, 00:00
Karakolda dayak var

İÇİNDEKİLER

Ne kameralar, ne de yasalar... Karakollardaki işkencenin önüne geçilemediğini, Mersin'den gelen son görüntüler kanıtladı. Yılmaz K. (28) ile kardeşi Ali Hıdır K. (24), 15 Ağustos gecesi otomobille giderken Göçmen kavşağında trafiği tehlikeye attıkları gerekçesiyle durduruldu. Otomobilde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca da bulan polis, 2 kardeşi gözaltına aldı. İddiaya göre zanlı kardeşler, Cumhuriyet Polis Merkezi'nde polisler tarafından dövüldü. Savcılıkça serbest bırakılan kardeşler, dayakçı polislerden davacı oldu.

KREDİ KARTI DA KULLANILMIŞ

Açılan soruşturma üzerine karakoldaki güvenlik kamerası kayıtları istenince korkunç olay tüm ayrıntılarıyla ortaya çıktı. Kameralarda, 2 kardeşin polisler tarafından topluca dövüldükleri saniye saniye kaydedilmişti. Olayın duyulması üzerine gençlere dayak attığı tespit edilen 2 polis açığa alındı. Mağdur Yılmaz K. ise karakolda el konulan kredi kartıyla 80 TL'lik alışveriş yapıldığını ileri sürdü.