Hyundai’den yeni yatırım

Hyundai Assan, İzmit’te üretim kapasitesini 300 bine çıkarmak için yatırıma hazırlanıyor. İki yeni modelin daha Türkiye’de üretilmesi için çalışılıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2017 Güncelleme 18 Eylül 2017, 00:00
Hyundai’den yeni yatırım

İÇİNDEKİLER

Hyundai ve Kibar Holding ortaklığıyla 1997'den bu yana İzmit'in Alikahya beldesindeki fabrikasında üretim yapan Hyundai Assan, hem kapasite artırımı hem de 2 yeni modelin Türkiye'de üretilmesi için düğmeye bastı. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yakın zamanda 245 bin adet olan mevcut kapasiteyi 300 bin adede çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kapasite artışının yanı sıra yeni modellerle ilgili görüşmeler yapıldığını açıklayan Kibar, "2020'den sonrası için katma değer yaratacak 3 model üzerinde çalışıyoruz. i10 ve i20'nin yeni nesli, kompakt bir SUV ve bir sedanı değerlendiriyoruz" dedi. Kurulu tesislerde bile en düşük yatırımın 100 milyon eurodan başladığını belirten Kibar, "Yeni ürün portföyü içinde ilk olarak İzmit tesislerinde ürettiğimiz i10 ve i20'nin yeni nesli yer alacak. Hyundai i10 modeli 2020'de yenilenecek. Daha sonra 5 kapılı hatchback üretimi başlayacak. Bunlara ilave olarak kompakt bir SUV ile bir sedan modelini İzmit'te üretmeyi istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarda Kore'nin kararlarını bekliyoruz. Bunların olma ihtimali yüksek" diye konuştu. Kibar, İzmit'te üretilmesi üzerinde çalışıldığı konuşulan küçük SUV modeliyle ilgili de "SUV'un pahalı bir ürün olmasından dolayı daha ekonomik ve rekabetçi modellere yönelik çalışmalar yürütülüyor. Hangi model olacağı henüz belli değil. KONA benzeri bir ürün demek daha doğru" açıklamasını yaptı.

'YERLİ OTO DA GÖREVE HAZIRIZ'
Yerli otomobille ilgili sürecin ilgili bakanlık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde yürütüldüğüne işaret eden Kibar, "Bizlerle de istişare edildi. Biz yerli otomobil projesiyle ilgili üzerimize ne görev düşerse her zaman yardımcı oluruz" dedi. Kibar, yerli otomobili üretecek firmanın talepte bulunması durumunda donanım, koltuk, iş ve tasarımla ilgili konularda destek olabileceklerini söyledi.