Erkekler de ağlar hem de nasıl ağlar?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 00:49

İÇİNDEKİLER

Nilüfer ablamızın Türk Pop müziği tarihinde klasikler arasına girmiş "Erkekler ağlamaz" şarkısını bir çoğunuz hatırlar. Erkekler ağlar mı ağlamaz mı? Ya dizilerde görmüyormuyuz Türkiyenin jönleri Kenan İmirzalıoğlu'nun ve Kıvanç Tatlıtuğ'un bütün karizmasını bozup ağladığını. Ama yakışmıyor kardeşim.
Bir erkeği normalde ağlatması zordur.
Bir erkek duygularını göstermez belli etmez onları. Kendi içine atar orada sindirir bitirir.
Kendi duygularının kendi paratoneridir bir nevi. Ama bir erkek ağladığında asla sahte olmaz gözyaşları. Bir erkek ağladığında yürekten ağlar.Ama bakın neye ağlarlar. 6 Eee doğarken zaten ağlayarak dünyaya gelir. 6 Sonrasında sünnet eşliğinde herkes düğününü yaparken giden pipinin acısından ağlar. 6 Okul yıllarında kopya çekerken yakaladığında timsah gözyaşlarıyla öğretmenin disipline vermemesi için ağlar. 6 Tuttuğu takımın yenildiğinde, şampiyonluğu kaybettiğinde hönkür hönkür ağlar. 6 Takımı şampiyon olduğunda gururla ağlar. 6 Spordan gidersek İddaa kopunonu tek maça yatmasında ağlayabilir. Son maça kalmış parayı vurdum diyen arkadaşın son dakika golü yemesi eşliğinde gözyaşlarını tutamadığını gözlerimle gördüm. 6 At yarışı oynayan arkadaşın hadi yavrum derken son anda burun farkıyla kuponunun yatmasına ağlayabilir. 6 Arabasına birşey olur ağlar. Erkekler ilk arabası ile arasında hep bağ olduğuna inanır. 6 Mutfakta biri soğan doğramıştır ondan ağlar. 6 Ağaç gövdesi kalınlığında ki kaşlarını iple aldıran erkeğin istem dışı gözlerinden süzülen yaşlardır. 6 Gözüne toz kaçması durumunda. 6 Aşırı esneme anında. 6 Çok güldüğünde. 6 Serçe parmağını bir yere vurma 6 Dirseğini sivri bir yere çarpma. 6 Dedemin insanları, babam ve oğlum gibi filmler.
Not: Kötü şeyleri dile getirmedim.

Emektar

Adamın biri sabah uyanınca o gün 87 yaşında olduğunu hatırlamış. Yavaş yavaş yataktan kalkarken gözü ayaklarına ilişmiş -"sevgili ayaklarım. Bugün 87 yaşına girdik. Bu kadar sene beni istediğim yere götürdünüz, sizlere çok teşekkür eder, nice seneler dilerim."
Sonra dizlerine dikkat etmiş -"Sevgili dizlerim, bugün 87 yaşına girdik. Bu kadar sene beni taşıdınız, bükül dedim büküldünüz. Sizlere çok teşekkür eder, nice seneler dilerim"
Sonra gözü biraz daha yukarı kaymış -"Eee emektar" demiş. "Eğer sende yaşasa idin bugün bizimle beraber 87 yaşına girmiş olurdun!'"

Bilmece

Size bir soru..
Anne çocuğundan 21 yaş büyük. 6 yıl sonra anne çocuğundan 5 kat daha yaşlı olacak.
Soru: Baba nerede?
Soru saçma mı?.. Hayır..
Mantıklı ve matematiksel bir çözüm var.
Altta yazdım.. Ama hemen bakmayın.. Biraz düşünün.
Gerekirse kağıt kalem kullanın..
Annenin yaşı = Çocuğun yaşı+21 Annenin Yaşı+6 = 5 (Çocuğun Yaşı+6) Bu iki denklem çözülürse çocuğun yaşı - 3/4 yıl çıkar.
-3/4 yıl ne demek.. Eksi 9 ay..
Çocuk eksi dokuz aylık ise baba şu anda anne baba çocuk için çalışıyorlar.

AlkışlıYorum

Gümrük firmasına muhasebe dersi veriyorum. Çalışanlar ve stajerler etrafımda. Stajerlerin heyecanları yüzlerinden belli.
Bir tanesine dönüp "Menşe-i şehadetnameyi getirir misin?" dedim. Verdiği cevaba gülüşümüz resmen binada yankılandı: "Eşhedüennaa..."