Yalan söylüyorsun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2014 Güncelleme 30 Ekim 2014, 00:00
Yalan söylüyorsun

İÇİNDEKİLER

Karşınızdaki ile konuşurken içinizde mutlaka yalan söyleyip söylemediği konusunda tereddütünüz olur. Bunun için genellikle polislerin sorgulama için kullandığı bir alet var.
Yalan makinesi. Bu makine sorgulama sırasında insana bağlanarak yalan söyleyip söylemediğini tespit etmeye çalışır. Kan basıncı ve nabız atışındaki artış gibi adrenalinin yan etkilerini ölçerek ortaya bir istatistik sunar. Biliyorum ki bir çoğunuz özellikle kadınlar sevgiliniz ya da eşinizi bu makineye bağlamak istersiniz. Düşünemiyorum sevgilinizin ellerine kollarına bağlamışssınız ve ardı ardına sorular soruyorsunuz. Ama elleriniz sevgilinizin ya da eşinizin boğazına yapışmış.
Kadınsanız, "Bana bak iş yerindeki Aysel'i nasıl buluyorsun?", "Benim vücudumu beğeniyor musun?", "Beni kilolu buluyor musun?
Erkekseniz klasik şu soru sorulur, "Benden önce kaç kişi oldu hayatında?" Ama yanılırsınız partnerinizin zaten adrenalini tavana vurmuştur bu sorularla ve sizin davranışlarınızla. Zaten bizim insanımızda suçlu olmasa bile soru sorulsa garip bir suçluluk duygusu hisseder.
Mesela birinin parası çalındığında kendini bir anda hırsız hissetmeye başlar.
Cepler karıştırılır. Yani bizde işe yaramaz. Zaten eşiniz ya da sevgiliniz bunu kabul etmeyecektir. İşte burada ben yine devreye girdim ve size sevgilinizin yalan söyleyip söylemediğini nasıl anlarsınız bunu anlattım. Fakat yarınki yazımda. Beni okumaya devam edin.

İlk sefer
Dursun yurt dışında birçok limana uğrayarak dolaşan gemiye tayfa olarak giriyor. İlk seferi olduğu için yanına kusmaya karşı ilaç ve prezervatif almasını tembihliyorlar.
Eczaneden birer kutu alıyor .
-Üç aylık yolculuk, yirmi liman, birer kutu yetmez, on kutu al diyorlar.
Tekrar eczaneye gidiyor, onar kutu istiyor.
Eczacı Temel; - Uyy, pu işten kusacak kadar tiksineysun ta niye yapaysun?

Çiçek
Çiçekçiye giren adamın kolunda sıyrıklar, sol gözünde bir morluk vardı.
"Bir düzine kırmızı gül istiyorum" dedi ve hemen ekledi. "Karımın doğum günü için, tazesinden rica ediyorum."
Çiçekçi, "Emredersiniz efendim. Hangi gün için?"
Adam koluyla gözünü işaret etti:
- Dündü.