Dengesiz erkek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2014 Güncelleme 29 Ekim 2014, 02:25
Dengesiz erkek

İÇİNDEKİLER

Kararsızlık ve dengesizliğiyle, kadında da zerre denge bırakmayan erkektir. Duygusal bunalımlara elverişli erkektir. Uzak durulması gereken tiptir. Dengesiz tavırlar içindedir. Ne sevgili olmak ister, ne arkadaş, ne kanka. Böyle aradadır. Kız sadece "benimle ilgilensin ama beni boğmasın" diye düşünebilir belki. Ya da "arkadaş olalım ama bir gecelik götüreyim" felsefesi olabilir. Bu tür erkeklerin terazinin dengelenmesi için ne istediğini bilen bir kadınla beraber olması gerekir... Erkeklerin genel dengesizliği konumekan- zaman kavramları içinde görecelidir, denk getiremiyordur. Özetle kızların en çok beğendiği erkektir. Karşısındaki erkeği çözemediği için, onu merak eder ve başkasını görmez gözü. Maalesef böyle olmak istemezdik ama illa ki zor yolu istiyorsunuz. Yoksa erkeklerin daha direnci düşüktür, hemen yavşarız yani ama böyle dengesiz olmak erkekler için jeopolitik, stratejik ve ticari anlamda daha uygun. Kadınlar için aslında deveyi gütmeye gerek olmayan, direkt diyardan gitmenizi gerektiren erkektir. Ne de olsa hiçbir kadın, koca bir erkeğin çocuk bakıcılığını yapmak için dünyaya gelmemiştir! Dengesizliğinde kulaktaki dengeyi sağlayan sıvıların (su terazisi) şirazesi kaymış olanlar vardır, onun bu konumuzla bir alakası yoktur.

DEDE VE ÇOCUK

Bir gün küçük çocuğun birisi parkta bir bankın üzerinde oturmuş şekerlerini yiyormuş yaşlı adamın birisi gelmiş çocuğun yanına oturmuş: -Bak evladım bu kadar şeker yersen bütün dişlerin dökülür. Çocuk: -Bak amca benim dedem 110 yaşına kadar yaşadı demiş. -Yaa deden de mi çok şeker yiyordu? -Hayır amca herşeye burnunu sokmuyordu...

İNTİHAR

Dursun evinden çıktığında birde bakar ki komşusu Temel kendini belinden ağaca asmış halde duruyor. Hemen gidip ipi ağaçtan çözer. Komşusunu ağaçtan indirdikten sonra merakla sorar : -Ha sen ne yapayudun öyle? -Hiç kendimi asaydum... -Ha uşağum, penum pildiğum insan poynundan asılayi. Temel üzgün ve çaresiz bir halde komşusu Dursun`a baktıktan sonra cevap verir: -Ben de öyle yapmişudum. Ama ipu poynima pağladığum zaman bi türlü nefes alamayrum.

YAN BAKAN

Ahmet kahveye girmiş ve bağırmış: - Heeeeeeeyt varmı lan bana yan bakan!!! diye. Adamın birisi kalkmış: - Var lan! demiş. Ahmet adamın yanına gelmiş ve elini adamın omuzuna atmış ve yine bağırmış: - Heeeeeeeyt varmı lan bize yan bakan!!!!!.....

ALKIŞLI YORUM

Aklıma anneannemle, 1-2 sene önce yaptığımız bir konuşma geldi. O zamanlar final haftasının gerginliği her yanımı sarmış, bir yandan da eski sevgilimin ihanetini hazmetmeye, yolumu bulmaya çalışıyorken depresyon hali kaçınılmaz tabii. Anneannem arıyor ve "Niye yazlığa gelmiyorsun, hiç bizi arayıp sorduğun da yok! İyice koptun bizden." diyor, durumumu anlaşılır şekilde izah etmeye çalışıyorum verdiği cevap beni benden alıyor: "Niye depresyona giriyorsun! Gel burada denize gir evladım..."