Hızlı konuşan insan

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2014 Güncelleme 01 Eylül 2014, 00:00
Hızlı konuşan insan

İÇİNDEKİLER

Dinleyeni "ne dedi lan acaba?" diye düşündürmekten öldüren insandır, hele de telefonda konuşmaya çalışıyorsan ayvayı yedin.
Ağzından çıkanlardan yalnızca "azdptz" diye bir ses duyuyorum, hayır ayıp olmasın diye soramıyorum da.
İki kategoride incelenebilir.
1- Hızlı konuşup hızında dediği hiç bir şey anlaşılamayan insan.
2- Hızlı konuşurken dili dolanan ağzı köpüren insan.
Al birini vur ötekine. İkisi de strese sokar insan. İster istemez ağzını takip etmeye başlarsınız.
Köpürüyor filan arkadaş. Zor, çok zor.
Yavaş konuşan insanların aksine konuştukları zaman 'Ha?
Ne? Kim?' 'biraz yavaş ulan' gibi sözler sarfetmenize neden olan, hızlı konuşurken kelimeleri yuttukları için çevredekilerin hep "Ah bir konuşşa neler diyecek" şeklinde takılmalarına maruz kalan insanlar topluluğu...
Genelde kafalarından hızla geçen binbir türlü şeyin aynı hızla ağızlarından dökülmesini isteyen ve "ay sen ne kadar hızlı konuşuyorsun" lafına sinir olan insanlardır. Kelimeleri yutmadıkları sürece sorun yoktur.
Bu insanların konuşmasının bitmesini gayet sakin bekleyin.
Sonra anlamadım deyin, sonra onlara zaman verin, tekrar anlamadım deyin, sonra tekrar zaman verin vs vs ya konuşma yavaşlayacak, ya özete inecek, ya da kişi çekip gidecektir.
Hangisini beğenirseniz seçin ona göre aksiyon alın.
Bu insanlar hiç bir zaman şu cümle ile karşılaşmayacaklar; - Hızlı konuş, kontörüm (dakikam) bitiyor !!!
Zaman zaman, konuştuklarını kendileri bile anlayamadıklarında, durumu abarttıklarının farkına varan, fakat o anda kafalarından geçen tüm düşünceleri söyleyivermek isteğinden vazgeçemeyen insanlardır.
Tükürük saçmaları ile tanınırlar ve takma isim olarak "şelale" yakıştırması bu insanlar için kaçınılmaz bir sondur.

ERKEĞİN SARIŞINI

Bir inşaatta 3 arkadaş çalışıyorlar. Biri esmer biri kumral biri de sarışın. Öğle yemeklerini beraber yiyorlar. Esmer olan çantasını açıyor ton balıklı sandviç. - Of be her gün her gün ton balıklı sandviç eğer yarında karım ton balıklı sandviç yapsın inşaatın tepesinden kendimi atacağım. Kumral açar çantayı reçelli sandviç oda aynı sözleri söyler ve yarın da aynı sandviç olursa kendini atacağını dile getirir. Sarışın çantayı açar peynirli sandviç. O da aynen kendini atacağını söyler. Ertesi gün esmer açar ton balıklı sandviç kendini aşağıya atar ve ölür... Kumral açar reçelli sandviç kendini atar ölür... Sarışın açar peynirli sandviç ve kendini atar ölür... Cenaze töreninde hanımları ağlamaklı bir şekilde konuşmaya başlarlar kumralın hanımı -Ben nerden bilebilirdimki her gün ayrı ayrı istediğini sevdiğini zannederdim her gün aynı sandviçi yapardım hiç de şikayet etmezdi. Kumralınki de aynı şekilde devam eder. Ama Sarışının hanımı bir yandan ağlar bir yanda da gülmemek için kendini zor tutar diğerleri sorar...... -Sen niye gülüyorsun? Sarışının hanımı; - Kardeşim ben sizinkileri anlıyorum sandviçi siz yapıyordunuz ama benim bey her sabah kendi sandviçini kendi yapardı..