Evine dön Ceren

Motosiklet tutkunu Ceren Ömür Koca, evden kaçtı. Acılı aile, kızlarının sağlığından endişe ettiklerini açıkladı. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da ‘Evine geri dön Ceren’ çağrısı yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2017 Güncelleme 06 Aralık 2017, 00:00
Evine dön Ceren

İÇİNDEKİLER


Motosiklet tutkunu genç kız, ailesine sık sık Kenan Sofuoğlu'na olan hayranlığından bahsetti. Hatta "Keşke o beni çalıştırsa" dedi.

İstanbul Tuzla'da yaşayan lise öğrencisi Ceren Ömür Koca, daha 16 yaşındaydı. Motosiklet tutkunu genç kız, geçtiğimiz gece evden kaçtı. Gitmeden önce de ailesine bir mektup bıraktı. Peçeteye yazdığı satırlarda, annesi Cevahir Çukur'a seslenen genç kız "Okurken üzüleceğini biliyorum ama üzülme. İyi olmak için gidiyorum Bu aralar psikolojim bozuk biliyorsun. Uzaklara gidiyorum, sizi üzmeyeceğim yerlere. Böylesi emin ol daha iyi. Polise haber vermeyin. Kendine iyi bak" ifadesini kullandı.

SOKAK SOKAK ARADI
Daha önce tutkunu olduğu motosiklet eğitimi için ailesiyle kavga eden ve yine evden kaçan Ceren'in bu mektubu ailesinin içini yaktı. Kızının hayatından endişe eden baba Ercan Koca, sokak sokak dolaşıp kızını aradı. Kızlarının bulunması için polise haber verdiklerini söyleyen aile "Pist yarışçısı olmak istiyordu. 'Kenan Sofuoğlu'nu göreyim, o beni çalıştırsın' derdi. Tek başına gittiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da Ceren'e çağrı yaptı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ceren inşallah iyisindir! Hiçbir şey bir anneyi, aileyi üzmeye değmez" ifadesini kullandı. Polis şimdi her yerde genç kızı arıyor...




'Üzülme' dedi, gitti...

Genç kız evi terk etmeden önce ailesine bir veda mektubu bıraktı. Peçeteye yazdığı mektubunda, annesine "Üzülme, Böylesi emin ol daha iyi. Kendine iyi bak" ifadesini kullandı.
Furkan KARA-Ümit UZUN