Erdoğan: "Neden hala silah gönderiyor Trump'a soracağım"

Soçi teması sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD'nin hala neden Suriye'ye silah gönderdiğiyle ilgili Trump'la bir görüşme gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 07:55
Erdoğan: Neden hala silah gönderiyor Trump’a soracağım

İÇİNDEKİLER

Soçi dönüşünde gazetecilerin uçaktaki sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda da açıklamalarda bulundu. Trump'la bir görüşme gerçekleştirebileceğini belirten Erdoğan; silah sevkiyatının neden devam ettiği ile ilgili sorularının olduğunu açıkladı.

İşte o açıklamalar

TRUMP'LA GÖRÜŞEBİLİRİM
Böyle bir süreçte, tarih belirlemek, 'Bu iş şu kadar zamanda olur' demek mümkün değil. Meseleye bir çözüm bulunması gerektiğini herkes kabul ediyor. Önemli olan bunu sağlayacak somut adımlar atılması. Astana Süreci'yle belirli bir mesafe katettik. Çözüm için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu süreçte ABD ve koalisyon ortaklarının ne yaptıklarına, ne yapacaklarına da bakmak gerekiyor. Bir yanda çözüme yönelik belirli adımlar atılırken, diğer yanda ise ABD'nin Suriye'ye neredeyse dört bin tır zırhlı, tank, top, ağır silahlar soktuğunu görüyoruz. Bunlar PYD-YPG'ye parayla getirilen silahlar da değil. ABD ve koalisyon güçleri, silahlarla birlikte bunlara eleman da veriyor. En son, PYD-YPG'ye 120 kadar zırhlı Hummer cip vermişler. Bunların Afrin taraflarına gönderildiğinden bahsediliyor. Bu yapılanları anlamak mümkün değil. Bu arada, ABD Başkanı Trump ile belki bir telefon görüşmesi yapabilirim. Gerçi geçenlerde Putin, Trump ile bu konuları ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı. Ama bizim de ayrıca görüşmemiz iyi olabilir. Kanaatleri nedir? Ne yapmak istiyorlar? Kendilerinden dinleyelim. Bu silahları hala nereye, niçin getiriyorlar? DEAŞ diyorlardı, ama artık DEAŞ diye bir şey kaldı mı? Bölgenin DEAŞ'tan temizlediği söyleniyor. Madem öyle bu silahlar niye geliyor? Hamburg'da bize 'DEAŞ'ı biz oradan söküp attıktan sonra, elimizde bunların seri numaraları var, biz bütün bu bütün silahları toplayacağız' demişlerdi, topladılar mı? Şimdi Rakka'da yeni bir üs meselesi var biliyorsunuz. Bu ABD'nin bölgedeki 14'üncü üssü. Tüm bunları bir konuşup, kendileriyle paylaşalım istiyorum. Diğer konuları da bu vesileyle kendileriyle görüşelim istiyoruz.