'Delil'ik bu

Türkiye, ABD’den teröristbaşı Gülen’i istedi. Karşılığında “Kanıtlar inandırıcı değil” yanıtı geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Amerikan CNN International kanalında bu karara tepki gösterdi: “ABD’de 11 Eylül oldu. Kimse ABD’ye ‘El-Kaide’nin yaptığına dair delil var mı?’ diye sormadı...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2017 Güncelleme 13 Kasım 2017, 02:01
’Delil’ik bu

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta ABD'ye gitti. Ziyareti sırasında CNN televizyonunda yayınlanan GPS programına katıldı. Yıldırım, Amerika'nın "Gülen'in iadesine yönelik Türk hükümetinin sağladığı kanıtların güçlü ve inandırıcı olmadığı" yönündeki iddialarına sert çıktı. Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da darbe girişimi oldu, benzer bir şey 11 Eylül'de ABD'de oldu. Dönemin Başkanı Bush, ABD'nin saldırı altında olduğunu ilan ettiğinde, Türkiye yardım teklifinde bulunan ve Afganistan'a asker gönderen ilk ülkeydi. Biz bunun arkasında kim var diye sormadık. ABD, 'Bu saldırının arkasında El-Kaide var, El-Kaide sorumlu' dedi. Kimse ABD'ye, 'El-Kaide'nin yaptığına dair delil var mı?' diye sormadı" dedi.

FLYNN MUHATABIMIZ DEĞİL
Yıldırım ayrıca "Trump yönetiminin, (eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) Michael Flynn'ın Türk hükümetiyle çalıştığı için Gülen'i iade edeceğini umdunuz mu? ABD Başkanlık seçimi günü Flynn, iadeyi savunan bir yazı yazmıştı" şeklindeki soruya, "Hayır. Biz Michael Flynn ile muhatap değiliz. Biz ABD hükümeti ile muhatabız" yanıtını verdi. Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin terör örgütü PKK ile olan ilişkisine de tepki gösterip önemli açıklamalar yaptı. Bu tür tutumların çok zararlı olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

BARIŞA KATKI SAĞLAMAZ
"Bölgede zaten çok sayıda sorunumuz bulunuyor. Suriye'de ve Irak'ta iç savaş var, yönetim eksikliği, DEAŞ var. Herkes DEAŞ'la mücadele etmeye çalışıyor. PKK, YPG ve PYD var. Kürt, Marksist- Leninist gruplar bunlar, bunlar Türkiye için sıkıntı oluşturuyor. Ayrıca ABD, DEAŞ'ı yenmek için bu terör örgütleriyle birlikte çalışıyor. ABD'nin içinde bulunduğu tarzda bir işbirliğinin bölgede barış ve istikrarı inşa etmeye katkı sağlayacağını düşünmüyorum."