Albayrak: Türkler gaz buldu diye yaygara kopardılar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: "Türkiye daha sondaj yapmadan, 'Türkler gaz buldu' yaygarası koparılmaya çalışıldı. Kimse Akdeniz’i kendi denizi, zenginliğini kendi zenginliği sanmasın. " dedi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2017, 15:32
Albayrak: Türkler gaz buldu diye yaygara kopardılar

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da düzenlenen 7.Uluslararası Doğalgaz Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz'de Türkiye'nin yaptığı gaz ve petrol arama çalışmalarıyla ilgili "İki gemiyle sismik çalışmalarımız devam ederken, süreci tamamlanan ve yakın zamanda imzaları atılarak envanterimize katacağımız ilk sondaj gemimizle de Akdeniz'de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek" dedi.

Akdeniz'deki çalışmalardan panikleyen Rum tarafının açıklamalarına değinen Bakan Albayrak, "Türkiye daha sondaj yapmadan, 'Türkler gaz buldu' yaygarası koparılmaya çalışıldı. Kimse Akdeniz'i kendi denizi, zenginliğini kendi zenginliği sanmasın. Türkiye olarak, gerek uluslararası hukuktan kaynaklı münhasır ekonomik alanlarımızda, gerekse KKTC'nin ruhsatlı sahalarında bu aramaları yapmaya devam edeceğiz. Allah nasip eder de o gazı bulursak, kimse merak etmesin, halkımızla bu müjdeyi de ilk biz paylaşacağız" ifadelerini kullandı.