Altın madeni

Diyarbakır’da ihbar üzerine iki köye baskın yapıldı. Büyük bir özenle saklandığı belirlenen 1 ton uyuşturucu narkotik köpeği Altın’dan kaçamadı. İkinci köydeki baskında ise bomba arama köpeği Alaz, çok sayıda mühimmat ve bombayı yakalattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2017 Güncelleme 16 Ekim 2017, 02:27
Altın madeni

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı uyuşturucuya yönelik 2016'dan bu yana başta kuzey ilçeleri Lice, Kulp, Kocaköy, Hani ve Hazro'da peş peşe operasyonlar düzenleyen jandarma, başarılı bir operasyona daha imza attı. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Kocaköy İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köyü ile Gözebaşı Köyü Eldeğmez mezrasındaki iki ayrı adreste uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaşan jandarma, operasyonun düğmesine bastı. İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Komando Özel Harekat, Jandarma Komando ve OYİ Timi ile KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, harita üzerinde basılacak noktaları belirleyip harekete geçti.




İMALATÇI DA YAKALANDI
Uyuşturucu madde bulunduğu bilgisi alınan iki katlı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Binanın kapısı koçbaşıyla kırıldı. Timler içeride uyuşturucu bulamadı ancak narkotik köpeği "Altın" devreye girdi. Altın'ın tepki verdiği binanın ahır olarak kullanılan bölümünde bidon ve çuvallar içerisinde 861 kilo 700 gram kubar, 126 kilo 100 gram toz olmak üzere 987 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirildi. İkinci operasyon ise Gözebaşı Köyü Eldeğmez mezrasındaki yine iki katlı bir binaya yapıldı. Bu kez bomba arama köpeği Alaz'ın tepki verdiği yerde yapılan aramada, bir adet Kaleşnikof tüfeği, 2 adet şarjör, 213 adet 7,62 milimetre fişek ve bir adet keskin nişancı dürbünü ve çok sayıda bomba malzemesi bulundu. Binan üst katında ise 3 ayrı "uyuşturucu madde imal ve ticaret" suçundan aranan Ramazan D. yakalandı.


Diyarbakır'da 2016'dan bu yana Altın, Alaz, Haydut ve Haklı gibi narkotik ve bomba arama alanında eğitim almış bir çok polis köpeği sayesinde 26 milyar TL'lik uyuşturucu, binlerce silah ve tonlarca patlayıcı ele geçirildi.