Bass, bugünkü manşeti de beğenmeyecek

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass,basın özgürlüğünü ayakları altında çiğnedi, SABAH’ın konsoloslukta çalışan ve FETÖ’cülerle irtibat kurduğu ortaya çıkan Metin Topuz’la ilgili haberi sonrası, Sabah yazarı Hilal Kaplan’a yaptığı daveti iptal etti

Giriş Tarihi 07 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 12:52
Bass, bugünkü manşeti de beğenmeyecek

İÇİNDEKİLER

SABAH'ın dünkü manşetinden rahatsız olan ABD Büyükelçiliği, basın özgürlüğüne büyük bir darbe vurdu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, SABAH'ın konsoloslukta çalışan ve FETÖ'cülerle irtibat kurduğu ortaya çıkan Metin Topuz'la ilgili haberi üzerine gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Türkiye görevini tamamlayan ABD'li büyükelçi, sınırlı sayıda gazeteciyi davet ettiği toplantı öncesi SABAH yazarı Hilal Kaplan'ı aratarak, daveti iptal ettiğini bildirdi. Büyükelçilik yetkilileri, sayılı basın mensubunun katıldığı toplantıya davetin iptal edilme nedeni olarak SABAH'ın manşetini gösterdi. SABAH'ın "İşte 'irtibatçı'nın FETÖ bağlantıları" başlıklı manşetinde, tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un FETÖ bağlantıları ortaya konmuş, 121 FETÖ'cü ile ilişki trafiği gözler önüne serilmişti.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, sosyal medya hesabından, "John Bass, bugünkü manşetimizi de beğenmeyecek..." diyerek SABAH'ın bugünkü manşetini paylaştı. Manşette "ABD Elçisi'nden büyük küstahlık haberi yer alıyor.