Hayata not!

Antalya’da evinin kapısını kilitleyip, tüp gazı açan, eşi ve iki çocuğunu rehin alan kocayı polis etkisiz hale getirdi. Kadının balkondan aşağıya attığı yardım notu aile faciasını önledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2017 Güncelleme 24 Eylül 2017, 01:03
Hayata not!

İÇİNDEKİLER

Öfkeli koca, ailesini katletmek istedi. Eşi, imdat notu yazarak hem kendisini hem de çocuklarının hayatını kurtardı. Olay dün Antalya'da yaşandı. Klima ustası M.K. (34), eşi M.k. (28) ile tartıştı. Çılgına dönen koca, evdeki mutfak tüpünü açıp "Hepimiz öleceğiz" diyerek karısı, 3 yaşındaki oğlu E.K ve 3 aylık kızı E.K''yı rehin aldı. Evin kapısını kilitleyen Kepez kendisini gazla dolan bir odaya kilitledi. Eşinin polisi araması durumunda çakmağı çakarak evi havaya uçuracağını söyledi. Paniğe kapılan kadın bir kağıda, "Mutfakta gaz açık. Her yer kokuyor, gizli girsinler eve. Kapı kilitli gelen olursa çakmağı çakarım diyor" notunu camdan aşağıya atarak yardım istedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Sokakta kazı çalışması yapan işçilerden Ozan Samur bulduğu notu okuduktan sonra durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İtfaiye ve polis operasyon için düğmeye bastı. Bu sırada anne M.K. binanın balkonuna çıkarak, "Ben önemli değilim 2 çocuğumu kurtarın" diye çığlık attı. Bütün önlemler alındıktan sonra ekipler, merdiven ile 4'üncü kata çıktı. Annenin elinden minik E.K. ve E.K'yı aldı. Daha sonra da balyozla mutfak kapısını kırıp M.K.'yı çakmağı çakmadan biber gazı ile etkisiz hale getirdi. Elleri kelepçelenen genç adam güçlükle aşağıya indirildi. Binadan en son aşağıya inen anne Mine Kepez, "Çocuklarım kurtuldu, gerisi önemli değil" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Kepez karakola götürülürken anne ve iki çocuğu koruma altına alındı.





Erdoğan ÖZTÜRK