Tepkiler çığ gibi

Almanya’nın, SABAH AVRUPA’ya kestiği hukuksuz cezaya tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Siyasilerden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşları Almanya’ya sert tepki gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2017 Güncelleme 23 Eylül 2017, 02:14
Tepkiler çığ gibi

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE düşmanılğı konusunda Everest'e çıkan Almanya, Sabah Avrupa'yı hedef seçti. Uyduruk cezalarla yıldırma planını devreye sokan Almanlar'a siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Almanya'nın Sabah Gazetesi üzerinde ceza tehdidi, Alman yönetimindeki hazımsızlığın geldiği son noktadır. FETÖ-PKK gibi terör örgütlerine karşı üzerine düşeni yapmayan Almanya'nın Avrupa'daki Türklerin sesi olan sadece doğruları dile getiren Sabah'a karşı takındığı tavrı kabul edemeyiz. Sabah'ı susturmak özgür basını, 5 milyonun haber alma özgürlüğünü ve sesini susturmaktır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Avrupa'nın kurucu değerlerinden biri de basın özgürlüğü. Bu noktada Avrupa değerlerinin bayraktarlığına soyunan Almanya'nın Sabah'a karşı takındığı bu tavrı anlamak mümkün değil. Oy kaygısıyla Sabah gazetesine baskı uygulamak, basın özgürlüğünün siyasi kazanımlar için kısıtlanması kabul edilebilir değil.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Sabah'a dönük ifade özgürlüğünün temel unsurlarından olan basın özgürlüğüne yönelik bir yaklaşımdır ve kabul edilemez. Uluslararası basın kuruluşlarını ve insan hakları kurumlarını göreve çağırıyorum.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın: Ülkemize karşı olağanüstü düşmanlık içinde bulunan Almanya'nın uzun yıllardır sürdürdüğü PKK hayranlığı ve destekçiliği; 15 Temmuz'dan itibaren de FETÖ terör örgütünü kucaklayacak ve kurtaracak bir hamiliğe dönüşmüştür. Bu nedenle Sabah gazetesinin Alman Hükümetinin baskıları karşısında ortaya koyduğu milli ve yerli yayın politikasını doğru buluyoruz.

Alman Demokratlar Birliği: Sabah gazetesine kesilen vergi cezasının basın özgürlüğüne yapılmış bir tutarsızlık saldırısıdır. Bu gelişmenin perde arkası ise artık Alman devletinin antidemokratik hamlelerle apaçık ve ortada güç gösterisi yapmasıdır. Buradan bütün Sabah çalışanlarının sabırlı olmalarını istiyoruz ve artık bunların özellikle de işbirlikçilerinin maskelerini bir bir indireceğimizi belirtmek istiyorum.